Osvoji OviLac!
Nadutost, grčevi i težina u donjem dijelu trbuha nakon svakog obroka, manjak snage i loše raspoloženje, mogući su znaci nepodnošenju pojedinih namirnica. Simptomi nepodnošenja hrane su vrlo nespecifični, a variraju od npr. gore navedene nadutosti, težine u želucu i grčeva, preko glavobolje, migrene, umora ili depresije do osipa, svrbeža, dermatitisa, psorijaze, artritisa itd.
Najvažniji uzrok intolerancije na hranu je manjak enzima u probavnom sustavu, ali do nje može doći i zbog farmakološkog učinka vazoaktivnih amina prisutnih u hrani (npr. histamin iz tvrdog sira ili crvenog vina), te anomalija u apsorpciji hranjivih tvari u crijevima (intolerancija na fruktozu).
U slučaju nedostatka određenih probavnih enzima dolazi do intolerancije na te namirnice za čiju je probavu enzim zadužen.
Stručnjaci za prehrambenu biotehnologiju razvili su OviLac® kapsule, koje u svojem sastavu sadrže probavne enzime, magnezij, te bakterijske sojeve Lactobacillus acidophilus i Bifidus Longum.
Zato 5 čitatelja nagrađujemo duo pakiranjem proizvoda OviLac®.
A nagradno pitanje glasi:
Što u svom sastavu sadrži Ovilac?
Nagradna igra traje do 10. svibnja 2014.
Nagrađeni su:
- Vesna Giener
- Petar Duvnjak
- Danijela Žagar
- Nikolina Lukić
- Ivana Oroz
-
Recept dana
Salata od mahuna, rajčice i kozica
30 min12345 -
Recept tjedna
Juneći gulaš s krumpirom
1 h12345 -
Recept mjeseca
Salata od pečenog slanutka s feta sirom
30 min12345