Otkrijte 5 laganih juha za dobru probavu
Juha je jednostavan, a izvrstan izbor za obrok u bilo koje doba dana koji se može jesti tijekom hladnih kišnih dana, ali i po ljetnim vrućinama. Juha je savršen izbor za laganu večeru, kad se bliži vrijeme spavanja, jer još uvijek dobivate hranjive sastojke u obliku u kojem vaše tijelo mora manje raditi da bi ih probavilo.
Kad je probava u pitanju, juha je izvrstan izbor jer vaš želudac i vaša crijeva ne troše mnogo vremena i napora da bi razgradili hranu koju ste jeli tijekom dana pa bi juhe trebale redovito biti na vašem dnevnom meniju, ako ništa, barem kao lagana večera.
Postoji nekoliko juha koje su izrazito pogodne za crijeva jer pozitivno utječu na probavu, a u nastavku otkrijte koje.
1. Hladna krem juha od češnjaka
Češnjak je dobar za crijeva jer sadrži probiotike koji pomažu dobrim bakterijama u crijevima da napreduju. Osim češnjaka, koji je glavni začin ove hladne juhe i drugi sastojci pozitivno utječu na zdravlje crijeva, dok metvica kao djeluje kao rashladni sloj, smirujući crijeva. Recept za hladnu krem juhu od češnjaka otkrijte na linku.
2. Pileća juha s kukuruzom (bez laktoze)
Proljeće ima toliko ukusnog i nutricionistički bogatog povrća u sezoni koje možete u potpunosti iskoristiti u raznim juhama. Juhom od povrća dobivate mješavinu povrća u jednom obroku, brojne izvora vlakana te dobre bakterije u crijevima, što je idealno za zdravlje probavnog sustava. Ova juha sadrži kukuruz, mladi luk, kupus i đumbir, sastojke koji su posebno dobri za probavu i zdrava crijeva. Recept za pileću juhu s kukuruzom (bez laktoze) otkrijte na linku ili klikom na sliku.
3. Juha od šparoga
Vrhunac sezone šparoga je u proljeće i rano ljeto, što znači da je sad idealno vrijeme da iskoristite šparoge za dobru juhu. Šparoge su bogate vlaknima, posebno netopivim vlaknima, koja pomažu regulirati stolicu i smanjuju zatvor, a drugi sastojci iz ovog recepta sadrže probiotike i čuvaju zdravlje crijeva. Recept za juhu od šparoga otkrijte na linku.
4. Hladna juha s povrćem i lubenicom
Lubenica je voće koje mnogi obožavaju, što zbog okusa, što zbog činjenice da je to većinom ukusna „voda“, odnosno jedan od najhidratantnijih plodova koji postoje. Lubenica sadrži preko 90% vode, bogata je vlaknima, a izvrsno se slaže s drugim sastojcima za zdrava crijeva, poput luka i češnjaka.
5. Riblja juha
Kad su proteini u pitanju, riba je izvrstan izbor za dodavanje proteina, ali i omega-3 masnih kiselina koje pomažu poboljšati crijevni mikrobiom. Za izobilje proteina birajte losos, srdele, pastrvu, grdobinu ili lubin, a okus obogatite protuupalnim začinima i svakako dodajte luk i češnjak za zdravija crijeva. Recept za riblju juhu otkrijte na linku.
Vezani sadržaj:
- Ove namirnice loše utječu na vašu probavu!
- Ovaj zaboravljeni čaj potiče mršavljenje i probavu!
- Provjerite što nam uzrokuje probavne smetnje!
- Evo kako kajenski papar štiti srce, regulira tlak i potiče probavu!
- Poboljšajte svoju probavu uz ove trikove!
- Saznajte kada ispuštanje vjetrova može upućivati na ozbiljan zdravstveni problem
-
Recept dana
Čokoladni kolač s datuljama i orasima
1 h12345 -
Recept tjedna
Juneći gulaš s krumpirom
1 h12345 -
Recept mjeseca
Tjestenina s brokulom
30 min12345