Ovaj jednostavan trik će učiniti bademe još zdravijima!
Ako pazite na liniju, ali i općenito volite orašasto i suho voće, npr. orahe, lješnjake i bademe, već znate da su zdravi. Donosimo vam nekoliko savjeta kako jedan od njih učiniti još nutritivno kvalitetnijim. Aktivirani badem, naime, izraz je za tretirani badem koji možda i nije ludo ukusan, ali je kudikamo bogatiji vitaminima i mineralima. No, kako ga to „tretirati“, jamačno se pitate.
Dakle, dovoljno je ostaviti bademe da odstoje 12 sati u lagano posoljenoj vodi jer to stimulira proces klijanja, neophodan za prvi korak do cilja. Sljedeći je, pak, sušenje badema na niskoj temperaturi između 12 i 24 sata, a kad se potpuno osuše možemo uživati u njihovoj blagodati.
Istinabog, prvi dojam može biti da je badem pomalo pljesniv, ali utješno je to što smo s manjom količinom za svoj organizam učinili puno više, i on nam je zbog toga zahvalan, kao i probava.
Podsjetimo, sirovi bademi sadrže fitinsku kiselinu, koja usporava apsorpciju željeza i cinka, koji su ključni za uravnoteženost probave, a načelno pogoduje i živčanom sustavu, jetri, krvnim žilama itd.
Bademi su svakako snažni antioksidansi koji pročišćavaju tijelo i koji doprinose zdravlju cjelokupnog organizma. No, ako želimo uzeti najbolje od njih, potrebno ih je „aktivirati“, savjetuje portal firstforwomen.com.
Vezani sadržaj:
- Bademi su najzdravija grickalica! Znate li zašto?
- Evo zašto trebate svaki dan jesti bademe!
- Provjerite zašto su vam potrebni bademi za ravan trbuh!
-
Recept dana
Salata od mahuna, rajčice i kozica
30 min12345 -
Recept tjedna
Juneći gulaš s krumpirom
1 h12345 -
Recept mjeseca
Salata od pečenog slanutka s feta sirom
30 min12345