Ovih će šest začina dijabetičku prehranu učiniti ukusnijom

Ovih će šest začina dijabetičku prehranu učiniti ukusnijom

Ovih će šest začina dijabetičku prehranu učiniti ukusnijom
  • Objavljeno: Subota, 22.08.2020.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: 123RF

Kategorija: Zanimljivosti

Dijagnoza dijabetesa tipa 2 znači velike promjene načina života, prvenstveno prehrane. No, dijabetička prehrana ne znači nužno pripremanje bezukusnih jela. Začine ne treba smatrati samo kao dodatak jelima, već kao ravnopravni dio uravnotežene prehrane.

Naravno, prije svake promjene prehrane potrebno je savjetovati se sa svojim liječnikom ili nutricionistom. Osim što svako jelo pretvaraju u pravi gurmanski užitak, začini su poznati po svojim protuupalnim i oksidativnim svojstvima. Donosimo vam šest najpoznatijih začina koji će svako jelo dijabetičke prehrane učiniti ukusnijim:

Bosiljak

Konzumacija bosiljka može pomoći u reguliranju krvnog tlaka. Čak dvije od tri osobe pate od visokog krvnog tlaka.

Cimet

Cimet je antioksidant koji dokazano povećava inzulinsku osjetljivost, te smanjuje razinu šećera u krvi.

Češnjak

Ova namirnica snižava razinu glukoze u krvi.

Ružmarin

Brojna istraživanja su dokazala da ružmarin ima jaka protuupalna svojstva, ali i mnoge druge blagodati.

Timijan

Ovaj je začin bogat antioksidansima, a svakom će jelu pružiti specifičan okus.

Kurkuma

Osim prekrasne boje i iznimnog okusa, ovaj začin poboljšava inzulinsku osjetljivost, te smanjuje razinu šećera u krvi.

Vezani sadržaj:

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Dijabetes i prehrana

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti