Ovo je najbolji način da sačuvate kruh svježim!
Svatko od nas ima svoj način pohranjivanja namirnica, netko koristi aluminijsku foliju, netko plastičnu vrećicu, a netko sve namirnice drži u hladnjaku, u čvrsto zatvorenim posudama.
Kad malo bolje razmislite, nisu sve namirnice iste pa je zapravo najbolje kod kuće uvijek pohranjivati određene namirnice onako kako ih spremaju na prodajnom mjestu.
Primjerice, maslac i mlijeko ćete staviti u hladnjak, čips i kekse možete čuvati u kuhinjskom ormariću, ali postavlja se pitanje što je s kruhom?
Kruh se u supermarketima i pekarnicama drži na policama, na sobnoj temperaturi, nerijetko još uvijek friško pečen i topao. No, nakon nekog vremena kruh, koji nije dobro pospremljen, postaje tvrd i suh pa ga je potrebno pospremiti kako bi zadržao svježinu.
Upravo zato mnogi spremaju kruh u hladnjak jer vjeruju da će tako dulje trajati.
No, stručnjaci tvrde da je najbolje mjesto za čuvanje kruha upravo – kutija za kruh, piše StillTasty.
Ako kruh čuvate u hladnjaku, puno brže će se osušiti, a ako ga držite u ormariću na sobnoj temperaturi, može potrajati i do tjedan dana (ako ga dotad već ne pojedete). Naravno, podrazumijeva se da je zapakiran tako da se ne suši. Ako nemate prostora za držanje kruha u ormariću, investirajte u kutiju za kruh.
Ako želite da vam kruh traje duže od toga, umjesto pohranjivanja u hladnjak, bolje rješenje je da ga zamrznete. U zamrzivaču može trajati i do tri mjeseca, a prilikom odmrzavanja ga samo stavite u pećnicu i dobijete svježi kruh, što je odlično za situacije kada ne možete otići po svježi ili ga ispeći sami.
Vezani sadržaj:
- Zbog ovakvih mitova o zdravoj prehrani ljudi misle da je smeđi kruh zdraviji!
- Otkrijte zašto izbacivanje kruha može donijeti štetu vašem organizmu, a nećete smršavjeti!
- Saznajte deblja li bijeli kruh!
- Provjerite koliko je zdrav kruh koji kupujemo!
- Isprobajte recept za mekani kruh s pivom!
-
Recept dana
Salata od mahuna, rajčice i kozica
30 min12345 -
Recept tjedna
Juneći gulaš s krumpirom
1 h12345 -
Recept mjeseca
Salata od pečenog slanutka s feta sirom
30 min12345