Top namirnice koje čuvaju zdravlje grudi!
Sve grudi, male ili velike, su jedinstvene. No, kada je riječ o njihovom zdravlju i ljepoti, za sve žene vrijedi jednako. Ako su vaše grudi često osjetljive i želite smanjiti rizik od nastanka bolesti poput raka dojke, svakako povećajte unos ovih namirnica.
1. Soja
Istraživanja su pokazala da žene koje redovito jedu soju imaju manji rizik od nastanka fibrocistične bolesti dojke.
2. Pšenične klice
Pšenične klice mogu spriječiti osjetljivost grudi prije menstruacije, a znanstvenici su ustanovili da pšenične klice mogu smanjiti rizik od nastanka kroničnog umora, glavobolje, povećanog apetita i žudnje za grickalicama.
3. Borovnice
Borovnice mogu smanjiti rizik od nastanka raka dojke. Za najbolje rezultate pojedite oko 170 grama borovnica dnevno.
4. Bundeva
Bundeva je dobar izvor beta karotena, pigmenta koji smanjuje rizik od nastanka dobroćudnih kvržica unutar dojki.
Vezani sadržaj:
- Saznajte kako obaviti samopregled dojki u samo 10 minuta!
- Pročitajte koje su najčešće zablude o pregledima dojki
- Kvržice na dojkama - što je normalno, a što ne?
-
Recept dana
Salata od mahuna, rajčice i kozica
30 min12345 -
Recept tjedna
Juneći gulaš s krumpirom
1 h12345 -
Recept mjeseca
Tjestenina s brokulom
30 min12345