Peršin je odličan izvor vitamina C i potiče detoksikaciju
Peršin je jedan od najčešće korištenih biljnih začina. U kulinarske svrhe se koristi više od 2000 godina, ima odličnu nutritivnu vrijednost, prepoznatljivu aromu i okus.
Peršin je odličan izvor vitamina C. Naime, 1/2 šalice peršina sadrži čak 40 miligrama vitamina C. To je 70% preporučene dnevne doze vitamina C koji jača imunološki sustav i sudjeluje u prevenciji gripe i prehlade.
Peršin će potaknuti eliminaciju toksina iz tijela. On potiče oslobađanje viška tekućine iz tijela i pospješuje funkcioniranje bubrega. Sok od peršina pomiješan s malo limuna je odličan za eliminaciju štetnih toksina iz tijela.
Zahvaljujući visokom udjelu klorofila, peršin je odličan za prevenciju bolesti zubi i desni. On osvježava dah i pomaže u uklanjanju plaka.
Peršin ima jako nisku kalorijsku vrijednost pa se preporuča svim osobama koje žele ukloniti suvišne kilograme ili imaju problema s održavanjem zdrave tjelesne težine.
Apigenin, spoj kojega pronalazimo u peršinu, ima antikancerogeno djelovanje. Peršin može pomoći u prevenciji kancerogenih stanica, ali i širenja raka.
Saznajte koji su temelji zdrave detoksikacije!
-
Recept dana
Salata od mahuna, rajčice i kozica
30 min12345 -
Recept tjedna
Juneći gulaš s krumpirom
1 h12345 -
Recept mjeseca
Salata od pečenog slanutka s feta sirom
30 min12345