Pet jednostavnih načina kako uvrstiti đumbir u doručak

Pet jednostavnih načina kako uvrstiti đumbir u doručak

Pet jednostavnih načina kako uvrstiti đumbir u doručak
  • Objavljeno: Petak, 03.09.2021.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: 123RF

Kategorija: Zanimljivosti

Đumbir je poznat kao jedan od najukusnijih i najzdravijih začina na svijetu. Tradicionalno se koristi kao pomoć kod brojnih tegoba zahvaljujući gingerolu, bioaktivnom spoju koji ima snažne protuupalne i antioksidativne učinke.

Iz tog razloga mnogi koriste đumbir za ublažavanje mučnine i jačanje imuniteta.

Želite li đumbir uvrstiti kao dio svog doručka, otkrivamo vam nekoliko načina kako ga uvrstiti u najvažniji obrok u danu. Možete ga kupiti svježeg, a prije konzumiranja naribati na sitno ili pak posegnuti za đumbirom u prahu.

1. Kava s đumbirom

Kombinacija kave i đumbira čini jedan od najsnažnijih boraca protiv slobodnih radikala, pogotovo kada uzmemo u obzir da kava obiluje antioksidansima.

Aromatična kava s dodatkom đumbira nije samo ukusna, već pomaže i probavi. Priprema je vrlo jednostavna, svojoj jutarnjoj šalici kave dodajte žličicu đumbira u prahu i dobro promiješajte.

2. Čaj od đumbira

Za one koji jutro vole započeti uz šalicu ukusnog čaja. Šalica ovog ukusnog napitka pomaže za ublažavanje mučnine i smirivanje nadraženog želuca.

Čaj od đumbira ne trebate kupovati gotov, već ga možete vrlo jednostavno sami pripremiti. U proključalu vodu stavite naribani đumbir, pričekajte 10 minuta, a zatim procijedite i popijte. Na 2 šalice vode ide jedna žlica naribanog đumbira, a čaju slobodno možete dodati med i limun.

3. Namaz od đumbira

Ako su voćni pekmezi i džemovi ono što najčešće konzumirate za doručak, onda je vrijeme da isprobate pekmez od đumbira. Možete ga pronaći na policama trgovina sa zdravom hranom, a možete pripremiti i domaći.

Osim pekmeza, đumbir možete konzumirati i u obliku maslaca s đumbirom. Vrlo jednostavno maslac pomiješajte sa žličicom đumbira u prahu ili naribanog svježeg đumbira i namažite na tost.

4. Med s đumbirom

Želite li dodatno zasladiti palačinke, pecivo ili zobene pahuljice, pripremite med s đumbirom. U dvije žlice meda umiješajte žlicu ribanog svježeg đumbira, ili pola žlice đumbira u prahu.

5. Sok od đumbira

Sok od đumbira ima niz zdravstvenih prednosti, pogotovo kada je riječ o probavi. Želite li dodatnu dozu zdravlja pripremite sok od naranče i đumbira. Recept potražite klikom na link ili na sliku.

Vezani sadržaj:

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Doručak - recepti za savršen početaka dana

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti