Podgrijane špagete štite od karcinoma

Podgrijane špagete štite od karcinoma

Podgrijane špagete štite od karcinoma
  • Objavljeno: Četvrtak, 21.08.2008.
  • Broj pregleda: 720
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Višekratno podgrijavanje i dodavanje ulja povećava pozitivne učinke na zdravlje rajčice.

Volite li uživati u okusu špageta bolognese sigurno će vas razveseliti vijest da podgrijane špagete smanjuju vjerojatnost obolijevanja od karcinoma, piše DailyMail.

Višekratno podgrijavanje i dodavanje ulja povećava pozitivne učinke na zdravlje rajčice. Podgrijavanje u biti mijenja strukturu likopena koji se tada lakše prenosi krvotokom. Riječ je o antioksidansu za koji je dokazano da ima snažno antikancerogeno djelovanje, ali i da štiti zdravlje srca i sprječava dijabetes.

Već su neke ranije studije pokazale da obrađivanje sirovih rajčica kuhanjem povećava njihovo pozitivno djelovanje na zdravlje. Likopen je linearnog oblika i zbog toga se otežano kreće krvotokom, međutim, njegov se oblik kuhanjem mijenja, a podgrijavanjem dodatno.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Vodič za detoksikaciju

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Najčitanije zanimljivosti