Ponedjeljkom smo najdeblji?

Ponedjeljkom smo najdeblji?

Ponedjeljkom smo najdeblji?
  • Objavljeno: Subota, 22.02.2014.
  • Broj pregleda: 60
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Prema novom istraživanju, objavljenom u časopisu European Journal of Obesity, ponedjeljak je dan kada smo najdeblji.

U istraživanju je sudjelovalo 80 muškaraca i žena koji su svoju težinu svako jutro prije doručka mjerili gotovo godinu dana. Znanstvenici su rezultate vaganja bilježili i mjerili trend rasta i pada tjelesne težine kroz tjedan.

Provjerite top 10 namirnica uz koje se mršavi a da pritom niste gladni!

Rezultati istraživanja su pokazali da je ponedjeljak dan kada su sudionici bili najteži, a da su svoju najnižu tjelesnu težinu imali u čak 74% slučajeva petkom.

Rezultati anketa, koji su sudionici ispunjavali, su pokazali da su manje aktivni tijekom vikenda, u odnosu na ostale dane u tjednu. Ostali dani u tjednu su obično užurbaniji i zahtijevaju više fizičke aktivnosti, čime se unesene kalorije i potroše.

"Ovi rezultati nam pokazuju da ponedjeljak možda nije najbolji dan za vaganje", izjavio je voditelj istraživanja prof. Brian Wansink i dodao kako "nemojte očajavati zbog rasta tjelesne težine ponedjeljkom, već pokušajte i vikendima prakticirati jednake navike kao i ostalim danima u tjednu."

Isprobajte 3 začina koja pospješuju mršavljenje!

Prethodna istraživanja su pokazala da vikendima u pravilu manje pazimo što, kada i kako jedemo, stoga ni ne čudi da ponedjeljkom težimo više.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Iskoristite chia sjemenke za ove ukusne kombinacije!

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Najčitanije zanimljivosti