Prehrana može smanjiti rizik za rak jajnika

Prehrana može smanjiti rizik za rak jajnika

Prehrana može smanjiti rizik za rak jajnika
  • Objavljeno: Srijeda, 29.04.2009.
  • Broj pregleda: 1.598
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Apigenin spada među flavonoide, a prisutan je primjerice u celeru, peršinu, crnom vinu i umaku od rajčice, objavio je International Journal of Cancer, a prenose Vitamini.hr. Antioksidansi štite stanice od oštećenja koje im mogu nanijeti molekule tzv. slobodnih radikala, pojašnjavaju istraživači s Harvarda.

Njihovi nalazi su utemeljeni na podacima prikupljenima od 1140 žena s rakom jajnika starijih od 51 godine i 1183 zdrave ispitanice iste dobi. Uz prehranu, na izglede za razvoj raka jajnika mogu utjecati i čimbenici poput dobi, korištenja oralnih kontraceptiva, rađanja, dojenja i tjelesne aktivnosti, dodaju znanstvenici.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Očistite organizam i osnažite tijelo ovim ukusnim juhama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Najčitanije zanimljivosti