Pripremite juhe koje pobjeđuju rak!
Dosadašnja istraživanja su pokazala da prehrana može pomoći u prevenciji i liječenju raka. Postoje namirnice koje imaju odlična antikancerogena svojstva, čiji unos svakako trebate povećati. Ove juhe su odličan izvor nutritivnih spojeva, smanjit će rizik od nastanka raka, ali i drugih bolesti, kao što su dijabetes, bolesti srca i srčani udar.
Ova juha spaja najbolje iz dviju različitih namirnica, a to je kvercetin. Naime, jabuke i luk su najbolji izvori kvercetina, bioflavonoida koji ima moćno antikancerogeno djelovanje. Istraživanja su pokazala da povećanje unosa luka i jabuka može smanjiti rizi od nastanka većine vrste raka.
Isprobajte recept za juhu od jabuke i luka!
Alicin, glavni aktivni sastojak češnjaka, smanjuje rizik od nastanka raka. Dosadašnja istraživanja su pokazala da osobe koje svakodnevno konzumiraju češnjak imaju manji rizik od nastanka raka želuca, debelog crijeva i dojke. Češnjak ima moćna antikancerogena, antibakterijska i protuupalna svojstva.
Isprobajte recept za juhu od češnjaka!
Kopriva je odličan izvor vitamina C, E, beta karotena, selena, cinka i flavonoida. To su spojevi s moćnim antioksidacijskim djelovanjem koji smanjuju razinu slobodnih radikala u tijelu i sudjeluju u prevenciji kancerogenih stanica.
Isprobajte recept za juhu od koprive!
Saznajte kako možete smanjiti rizik od nastanka raka za 40%!
-
Recept dana
Salata od mahuna, rajčice i kozica
30 min12345 -
Recept tjedna
Juneći gulaš s krumpirom
1 h12345 -
Recept mjeseca
Salata od pečenog slanutka s feta sirom
30 min12345