Pripremite napitak koji čuva zglobove!
Mokraćna kiselina je spoj koji nastaje kao nusprodukt tjelesnih procesa i normalan je dio ljudskog tkiva, a pronalazimo ju i u nizu namirnica. Mokraćna kiselina se inače otopi u krvi i filtrira putem mokrenja.
Istraživanja su pokazala da prehrana koja se temelji na unosu namirnica s visokom pH vrijednošću ima povećava kiselost tijela i rizik od nastanka gihta (vrsta artritisa), bolova u zglobovima i kristalizacije mokraćne kiseline.
Neke namirnice mogu smanjiti razinu mokraćne kiseline u tijelu i neutralizirati njezin štetan utjecaj. To su namirnice s alkalnim djelovanjem koje potiču eliminaciju kristala mokraćne kiseline iz zglobova. Neke od najdjelotvornijih namirnica su celer i krastavac.
Isprobajte recept za sok od krastavca i celera za smanjenje razine mokraćne kiseline!
Nakon nekog vremena ćete početi osjećati blage bolove na području zglobova. To možete shvatiti kao znak da je sok počeo djelovati. Ovaj sok pijte dok god ne osjetite olakšanje, a za najbolje rezultate ga pijte dva puta dnevno.
Ako bolujete od nekih bolesti ili uzimate neke lijekove, prije početka uzimanja ovog soka se svakako posavjetujte s liječnikom.
Isprobajte detoksikacijski napitak od đumbira i krastavaca koji otapa mast!
-
Recept dana
Salata od mahuna, rajčice i kozica
30 min12345 -
Recept tjedna
Juneći gulaš s krumpirom
1 h12345 -
Recept mjeseca
Salata od pečenog slanutka s feta sirom
30 min12345