Pripremite ukusne i mirisne juhe od brokule!
Znanstvenici su ustanovili da brokula smanjuje rizik od nastanka niza bolesti, uključujući bolesti kardiovaskularnog sustava, različite vrste raka i dijabetes tipa 2.
Brokula je dobar izvor proteina, vitamina E, tiamina, riboflavina, pantotenske kiseline, kalcija, željeza, magnezija, fosfora i selena. Jako je dobar izvor dijetalnih vlakana, vitamina A, C, K, B6, folne kiseline, kalija i mangana.
Kremasta juha od brokule i celera
Celer je dobar izvor riboflavina, vitamina B6, pantotenske kiseline, kalcija, magnezija i fosfora, a jako dobar izvor dijetalnih vlakana, vitamina A, C, K, folne kiseline, kalija i mangana.
Isprobajte recept za kremastu juhu od brokule i celera!
Juha od brokule i mrkve
Mrkva je dobar izvor tiamina, niacina, vitamina B6, folne kiseline i mangana. Jako je dobar izvor dijetalnih vlakana, vitamina A, C, K i kalija.
Isprobajte recept za juhu od brokule i mrkve!
Juha od bosiljka, brokule i špinata
Bosiljak je dobar izvor proteina, vitamina E, riboflavina i niacina. Jako je dobar izvor dijetalnih vlakana, vitamina A, C, K, B6, folne kiseline, kalcija, željeza, magnezija, fosfora, kalija, cinka, bakra i mangana. Špinat je dobar izvor niacina i cinka, a jako dobar izvor dijetalnih vlakana, proteina, vitamina A, C, E, K, tiamina, riboflavina, B6, folne kiseline, kalcija, željeza, magnezija, fosfora, kalija, bakra i mangana.
Isprobajte recept za juhu od bosiljka, brokule i špinata!
-
Recept dana
Salata od mahuna, rajčice i kozica
30 min12345 -
Recept tjedna
Juneći gulaš s krumpirom
1 h12345 -
Recept mjeseca
Salata od pečenog slanutka s feta sirom
30 min12345