Protiv visokog šećera u krvi pomaže začinsko bilje
Bilje i začini štite od posljedica visokog šećera u krvi, tvrde znanstvenici sa Sveučilišta Georgia u SAD-u, piše Webindia.
Znanstvenici su proučavali ekstrakte iz 24 često korištenih začina i bilja te su u njima otkrili antioksidanse koji sprječavaju oštećenja stanica i tkiva, koja često uzrokuje visoka razina šećera u krvi.
Začinsko bilje vrlo je siromašno kalorijama i relativno je niske cijene. Zbog toga je idealan izbor antioksidanasa i zdrav dodatak prehrani. To se posebno odnosi na osobe s visokom razinom šećera u krvi.
Znanstvenici tvrde da antioksidansi iz različitih namirnica imaju drugačije, povoljno djelovanje na organizam. Zbog toga se savjetuje obogaćivanje prehrane sa što više različitog bilja i začina. Osim što će vam organizam biti zahvalan, vaš će jezik uživati u bogatstvu okusa.
-
Recept dana
Salata od mahuna, rajčice i kozica
30 min12345 -
Recept tjedna
Juneći gulaš s krumpirom
1 h12345 -
Recept mjeseca
Salata od pečenog slanutka s feta sirom
30 min12345