Protiv visokog šećera u krvi pomaže začinsko bilje

Bilje i začini štite od posljedica visokog šećera u krvi, tvrde znanstvenici sa Sveučilišta Georgia u SAD-u, piše Webindia.
Znanstvenici su proučavali ekstrakte iz 24 često korištenih začina i bilja te su u njima otkrili antioksidanse koji sprječavaju oštećenja stanica i tkiva, koja često uzrokuje visoka razina šećera u krvi.
Začinsko bilje vrlo je siromašno kalorijama i relativno je niske cijene. Zbog toga je idealan izbor antioksidanasa i zdrav dodatak prehrani. To se posebno odnosi na osobe s visokom razinom šećera u krvi.
Znanstvenici tvrde da antioksidansi iz različitih namirnica imaju drugačije, povoljno djelovanje na organizam. Zbog toga se savjetuje obogaćivanje prehrane sa što više različitog bilja i začina. Osim što će vam organizam biti zahvalan, vaš će jezik uživati u bogatstvu okusa.
-
Recept dana
Prženi slanutak - ukusna i zdrava grickalica
40 min12345 -
Recept tjedna
Rižoto s tikvicama
40 min12345 -
Recept mjeseca
Kremasta juha od tikvica i mrkve
35 min12345