Protiv visokog šećera u krvi pomaže začinsko bilje

Protiv visokog šećera u krvi pomaže začinsko bilje

Protiv visokog šećera u krvi pomaže začinsko bilje
  • Objavljeno: Petak, 08.08.2008.
  • Broj pregleda: 2.278
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Bilje i začini štite od posljedica visokog šećera u krvi, tvrde znanstvenici sa Sveučilišta Georgia u SAD-u, piše Webindia.

Znanstvenici su proučavali ekstrakte iz 24 često korištenih začina i bilja te su u njima otkrili antioksidanse koji sprječavaju oštećenja stanica i tkiva, koja često uzrokuje visoka razina šećera u krvi.

Začinsko bilje vrlo je siromašno kalorijama i relativno je niske cijene. Zbog toga je idealan izbor antioksidanasa i zdrav dodatak prehrani. To se posebno odnosi na osobe s visokom razinom šećera u krvi.

Znanstvenici tvrde da antioksidansi iz različitih namirnica imaju drugačije, povoljno djelovanje na organizam. Zbog toga se savjetuje obogaćivanje prehrane sa što više različitog bilja i začina. Osim što će vam organizam biti zahvalan, vaš će jezik uživati u bogatstvu okusa.

Najčitanije zanimljivosti