Rabarbara – ubojica raka
Rabarbara je višegodišnja zeljasta biljka sa krupnim listovima i dugim debelim zelenim, ljubičastim, ili ružičastim stabljikama. Za ishranu se koriste samo stabljike, jer listovi posjeduju toksin.
Znanstvenici su otkrili da sastojci rabarbare mogu pomoći u borbi protiv raka. Ti sastojci imaju još veći učinak ukoliko se biljka izmrvljena peče u pećnici ili kao pita. Rabarbara sadrži polifenole, koji mogu ubiti stanice raka ili pomoći pri sprječavanju njegova nastanka. Rezultat istraživanja je izuzetno bitan jer pruža nove načine liječenja raka, koji su manje toksični i nisu toliko štetni za zdravlje. Rabarbara se može upotrijebiti i onda kada je rak pokazao otpornost na medicinske načine liječenja jer ima antikancerogena svojstva.
Pripremite džem od jagoda i rabarbare!
Sve u svemu, postoje alternativni načini liječenja raka, a jedan od tih načina je i konzumiranje rabarbare.
-
Recept dana
Salata od mahuna, rajčice i kozica
30 min12345 -
Recept tjedna
Juneći gulaš s krumpirom
1 h12345 -
Recept mjeseca
Salata od pečenog slanutka s feta sirom
30 min12345