Savjeti uz koje će čokoladna glazura uvijek ispasti savršeno
Jedna od najpoznatijih američkih kuharica, Martha Stewart, otkrila je tajni sastojak zahvaljujući kojemu čokoladna glazura uvijek ispadne savršena. Radi se o kukuruznom sirupu. Najprije je potrebno na pari rastopiti maslac i čokoladu, te neprestano miješati dok smjesa ne postane glatka.
Zatim se dodaje žlica mlijeka i dvije žličice kukuruznog sirupa. Kako bi glazura za kolače dobila ljepši sjaj kolač možete prethodno namazati prokuhanom marmeladom od marelica. Uz žlicu jogurta dodanu u vruću glazuru spriječit ćete pucanje.
Sjajnu glazuru možete dobiti pažljivim dodavanjem jaja ili želatine. Nabubrenu želatinu dodajte rastopljenoj smjesi šećera, kakaa i vrhnja za šlag te dobro izmiješajte. Pričekajte da se glazura malo ohladi, odnosno postane mlaka, te tada ukrasite slastice.
Važna je i kvaliteta sastojaka stoga uvijek za izradu glazura koristite kvalitetnu čokoladu koja sadrži više od 60% kakaa. Kako se glazura ne bi lomila tijekom rezanja torte, upotrijebite oštar tanki nož i umočite ga u posudu s toplom vodom prije rezanja svake kriške, a višak vode nakon umakanja treba obrisati krpom.
Vezani sadržaj:
- Isprobajte ukusnu čokoladnu tortu s pireom od naranče
-
Recept dana
Salata od mahuna, rajčice i kozica
30 min12345 -
Recept tjedna
Juneći gulaš s krumpirom
1 h12345 -
Recept mjeseca
Salata od pečenog slanutka s feta sirom
30 min12345