Šef kuhinje kao najopasnije zanimanje
Biti kuhar zbilja može biti jako opasno, i to ne samo zbog oštrih noževa i vrućih površina.
Kuhar koji je svakodnevno okružen pripremom raznih specijaliteta može zbilja ugroziti svoje zdravlje.
Neki od glavnih kuhara znaju reći kako "nitko ne vjeruje mršavom kuharu, to je samo dodatan razlog za nakupljanje masti".
Kardiovaskularni kirurg dr. Fred Vagnini je izjavio kako "mnogi moji pacijenti su upravo kuhari, to je jedno nezdravo zanimanje".
Dr. Vagnini ukazuje na sve opasnosti rada u kuhinji, kuhari stalno kušaju hranu kako bi provjerili njen okus, i to više puta na dan, što dovodi do visokog unosa kalorija. Oni također koriste natprosječnu količinu soli, što dovodi i do pojačane žudnje za solju.
Općenito svi ugostitelji nakon radnog vremena često konzumiraju alkohol, što potiče želju za unosom hrane. Takav stil života može dovesti do bolesti srca, pretilosti, visokog kolesterola i dijabetesa.
Dok prosječna osoba unosi između 2 000 i 3 000 kalorija dnevno, kuhari uglavnom unose 4 000 kalorija.
To je takvo zanimanje gdje se ne jede samo kada ste gladni, stoga je teško održati ravnotežu unosa i potrošnje kalorija.
Kuhari bi trebali posebnu pažnju posvetiti tjelovježbi kako bi smanjili rizik od kardiovaskularnih bolesti.
-
Recept dana
Salata od mahuna, rajčice i kozica
30 min12345 -
Recept tjedna
Juneći gulaš s krumpirom
1 h12345 -
Recept mjeseca
Salata od pečenog slanutka s feta sirom
30 min12345