Srbi liječe svinjsku gripu rakijom i vinom

Pored medicinskih sredstava, srpski liječnici i epidemiolozi savjetuju građane da za prevenciju od virusa H1N1 koriste kuhanu rakiju i vino, češnjak te ukiseljeno povrće.
Načelnik Infektivne klinike u Nišu, dr. Žarko Ranković, u listu Press svima toplo preporučuje da se protiv svinjske gripe bore - zimnicom.
'Sad su svima podrumi puni kiselog kupusa, paprike, turšije, cikle, a sve je to vrlo bogato vitaminom C i upravo tu zimnicu treba unositi u organizam u što većim količinama. Zimnica spremljena na tradicionalan način, bez ikakvih umjetnih dodataka, ima dosta vitamina, podiže imunološki sustav i štiti nas od virusa', rekao je dr. Ranković za Press.
Epidemiolog dr. Branislav Tiodorović dodaje da dnevno treba pojesti makar jedan češanj češnjaka, jesti dosta voća i piti puno tekućine.
'Treba piti rasol, kuhano vino, kuhanu rakiju, naravno bez pretjerivanja, što više limunade, čajeva i toplih napitaka. Također, treba jesti zimnicu, ali onu koju spremaju naše bake, bez umjetnih dodataka poput konzervansa. Zimnicu s konzervansom nikako ne treba davati djeci', upozorio je dr. Tiodorović.
U Srbiji je dosada registrirano 169 oboljelih od virusa H1N1
-
Recept dana
Prženi slanutak - ukusna i zdrava grickalica
40 min12345 -
Recept tjedna
Rižoto s tikvicama
40 min12345 -
Recept mjeseca
Kremasta juha od tikvica i mrkve
35 min12345