Trešnjama smanjite rizik od bolesti srca
Trešnje nisu samo jako ukusne, već i izrazito zdrave. Prema novom istraživanju, trešnje mogu smanjiti rizik nastanka bolesti srca.
Iako je upala normalan proces koje tijelo koristi kako bi se obranilo od infekcija, kronične upale mogu stvarati problem i dovesti do ozbiljnih zdravstvenih poteškoća. Znanstvenici su ustanovili da trešnje mogu smanjiti upalne procese te na taj način spriječiti nastanak raznih bolesti. One reguliraju kolesterol, tjelesnu težinu i masti.
Osobe koje redovito jedu trešnje ili piju sok od trešanja, imaju znatno manju količinu triglicerida u organizmu, koji su ključni faktori nastanka bolesti srca. Zbog njihove dostupnosti tijekom cijele godine (svježe ili sušene trešnje ili pak sok od trešanja), one mogu postati dio svakodnevne prehrane i poboljšati vaše zdravlje.
-
Recept dana
Salata od mahuna, rajčice i kozica
30 min12345 -
Recept tjedna
Juneći gulaš s krumpirom
1 h12345 -
Recept mjeseca
Salata od pečenog slanutka s feta sirom
30 min12345