Trikovi uz koje će pileća prsa svaki put ispasti neodoljivo sočna
Pileća prsa je veoma lako i brzo ispeći stoga mnogi često biraju baš ovu vrstu mesa za brzinski obrok. Iako za pečenje piletine ne treba neko posebno iskustvo kao što je to slučaj s drugim vrstama mesa poput goveđeg odreska, lako je pogriješiti.
Pečena pileća prsa zato nerijetko ispadnu suha i bezukusna. Kako vam se to više ne bi događalo otkrivamo vam 4 trika uz koja ćete baš svaki put ispeći savršeno sočna pileća prsa.
Pileća prsa s kožom
Mnogi pri kupovini biraju očišćena pileća prsa bez kože zbog visokog udjela masnoća koje koža sadrži. Međutim, tajna savršeno pečene piletine je upravo u toj koži jer mesu daje odličan okus.
Osim toga pileća prsa nakon pečenja nerijetko su suha, dok će koža zaštititi meso od isušivanja. Ako ne želite jesti kožu nakon pečenja ju jednostavno uklonite.
Začini za piletinu
Prije pečenja meso namažite maslinovim uljem, te začinite soli i paprom. Kod piletine nema potrebe da pretjerujete sa začinima kao što je to slučaj s nekim drugim mesom, no ipak nemojte štedjeti na soli kako meso ne bi ispao bezukusno.
Pečenje piletine u tavi
Malo maslinovog ulja ulijte u tavu i ugrijte na srednjoj vatri. Najbolje bi bilo koristiti tavu od lijevanog željeza ili od nehrđajućeg čelika. Kad je ulje dovoljno ugrijano, ali ne previše da se dimi, stavite meso u tavu, te pecite oko 10 minuta. Zatim okrenite meso i pecite još 10 minuta.
Tajna je u jačini vatre tako da meso spontano dobije zlatno-smeđu boju.
Rezanje piletine
Posljednji, ali ne I najmanje važan korak kod kojeg biste trebali pripaziti je rezanje piletine. Jedna od čestih pogrešaka jest da piletinu režemo odmah nakon pečenja. Najbolje bi bilo da meso stavite na tanjur da odstoji barem 5 minuta prije rezanja. Tako ćete izbjeći curenje sokova iz mesa, te sačuvati sočnost.
Vezani sadržaj:
- Otkrivamo koje opasnosti kriju bijele trakice na piletini!
- Evo zašto nikad ne biste smjeli prati piletinu
- Ovo su prvi simptomi salmonele! Naučite ih prepoznati na vrijeme
-
Recept dana
Salata od mahuna, rajčice i kozica
30 min12345 -
Recept tjedna
Juneći gulaš s krumpirom
1 h12345 -
Recept mjeseca
Tjestenina s brokulom
30 min12345