Umaci s roštilja - zašto su dobri za zdravlje?
Kategorija: Zanimljivosti
Prema rezultatima istraživanja pokazalo se kako je umak s roštilja izuzetno zdrav, iako se na prvu ne čini tako.
Umak koji koristite tijekom roštiljanja nemojte proliti, već ga iskoristite kao dodatak jelu. Naime, umak je bogat antioksidansima, koji igraju ključnu ulogu u prevenciji kardiovaskularnih bolesti, raka, neurodegenerativnih bolesti te različitih upala.
Bilje i začini, kao što su češnjak, limun, papar ili đumbir, najčešće se koriste prilikom mariniranja mesa, što daje antioksidativna svojstva umaku.
Umak možete poslužiti na različite načine, na primjer kao preljev za salatu ili za umakanje mesa.
Najčitanije zanimljivosti
-
Recept dana
Salata od mahuna, rajčice i kozica
30 min12345 -
Recept tjedna
Juneći gulaš s krumpirom
1 h12345 -
Recept mjeseca
Salata od pečenog slanutka s feta sirom
30 min12345