Umaci s roštilja - zašto su dobri za zdravlje?

Umaci s roštilja - zašto su dobri za zdravlje?

Umaci s roštilja - zašto su dobri za zdravlje?
  • Objavljeno: Subota, 30.04.2022.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Prema rezultatima istraživanja pokazalo se kako je umak s roštilja izuzetno zdrav, iako se na prvu ne čini tako.

Umak koji koristite tijekom roštiljanja nemojte proliti, već ga iskoristite kao dodatak jelu. Naime, umak je bogat antioksidansima, koji igraju ključnu ulogu u prevenciji kardiovaskularnih bolesti, raka, neurodegenerativnih bolesti te različitih upala.

Bilje i začini, kao što su češnjak, limun, papar ili đumbir, najčešće se koriste prilikom mariniranja mesa, što daje antioksidativna svojstva umaku.

Umak možete poslužiti na različite načine, na primjer kao preljev za salatu ili za umakanje mesa.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Doručak - recepti za savršen početaka dana

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti