Umaci s roštilja su dobri za zdravlje

Umaci s roštilja su dobri za zdravlje

Umaci s roštilja su dobri za zdravlje
  • Objavljeno: Petak, 26.03.2010.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Ovo je dobra vijest za one koji ne mogu dočekati lijepo vrijeme za roštiljadu s ekipom. Prema rezultatima novog istraživanja pokazalo se da je umak s roštilja izuzetno zdrav, iako se na prvu ne čini tako.

Umak, koji nastane nakon roštilja nemojte proliti, već ga iskoristite kao dodatak jelu. Naime, umak je bogat antioksidansima, koji igraju ključnu ulogu u prevenciji kardiovaskularnih bolesti, raka, neurodegenerativnih bolesti te različitih upala. Bilje i začini, kao što su češnjak, limun, papar ili đumbir, se najčešće koriste prilikom mariniranja mesa, što daje antioksidativna svojstva umaku.

Umak možete poslužiti na različite načine, na primjer kao preljev za salatu.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Vodič za detoksikaciju

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti