Počinju 15. Dani hrvatskog kulinarstva - mjesto susreta domaćih i inozemnih kuharskih i slastičarskih majstora
U ponedjeljak 20. studenog počinje 15. izdanje Dana hrvatskog kulinarstva u Osijeku koji će postati mjesto susreta za mnogobrojne domaće i inozemne kuharske i slastičarske majstore.
Glavni sadržaji ovogodišnjeg izdanja su 10. Državno prvenstvo slastičara, 15. Državno prvenstvo kuhara, Bocuse d'Or-Croatia 2023 te 13. natjecanje učenika Kamelija kup.
Osim natjecanja koja su otvorena za javnost, na Danima hrvatskog kulinarstva svakodnevno će se održavati i besplatne radionice, masterclassovi, prezentacije i degustacije za sve zaljubljenike u kulinarstvo.
Slastičari i kuhari natjecateljskog duha moći će u nekoliko kategorija kroz 3 dana natjecnja odmjeriti svoje vještine, kreativnost i poznavanje tehnika. Proglašenja svih rezultata udvijat će se u sklopu Gala večere u hotelu Osijek u četvrtak, 23.11, a najbolje čekaju vrijedne nagrade sponzora.
Manifestacija završava u petak, 24.11. a detaljan program sa satnicama natjecatelja i radionica možete preuzeti ispod teksta.
Napomena: Do sljedećeg tjedna u programu će se naći i dodatne radionice.
DHK 2023 - Program s imenima natjecatelja_final.pdf
-
Recept dana
Salata od mahuna, rajčice i kozica
30 min12345 -
Recept tjedna
Juneći gulaš s krumpirom
1 h12345 -
Recept mjeseca
Salata od pečenog slanutka s feta sirom
30 min12345