Uživajte u sezoni tikvica uz 3 jednostavna recepta!
Tikvice su zdrave i imaju nisku kalorijsku vrijednost. Naime, 100 grama tikvica sadrži samo 17 kalorija. Jako su dobar izvor dijetalnih vlakana i potiču rad probavnog sustava. Tikvice su dobar izvor proteina, vitamina A, tiamina, niacina, fosfora i bakra, a jako dobar izvor dijetalnih vlakana, vitamina C, K, riboflavina, vitamina B6, folne kiseline, magnezija, kalija i mangana.
Sezona tikvica započinje krajem srpnja i početkom kolovoza. Da biste u sezoni tikvica uživali još više, isprobajte 3 jednostavna recepta za ukusna, zdrava i hranjiva jela.
Juha od tikvica i kopra
Kopar je dobar izvor niacina, kalcija, željeza, magnezija, fosfora i bakra, a jako dobar izvor dijetalnih vlakana, vitamina C, folne kiseline, kalija i mangana.
Isprobajte recept za juhu od tikvica i kopra!
Rižoto s tikvicama i bosiljkom
Bosiljak je dobar izvor proteina, vitamina E, riboflavina i niacina, a jako dobar izvor dijetalnih vlakana, vitamina A, C, K, B6, folne kiseline, kalcija, željeza, magnezija, fosfora, kalija, cinka, bakra i mangana.
Isprobajte recept za rižoto s tikvicama i bosiljkom!
Kajgana s tikvicama i mozzarellom
Jaja su jedan od najboljih izbora za doručak. Dobar su izvor riboflavina, vitamina B12 i fosfora, a jako dobar izvor proteina i selena. Mozzarella je također hranjiva i dobar izvor kalcija.
Isprobajte recept za kajganu s tikvicama i mozzarellom!
-
Recept dana
Salata od mahuna, rajčice i kozica
30 min12345 -
Recept tjedna
Juneći gulaš s krumpirom
1 h12345 -
Recept mjeseca
Salata od pečenog slanutka s feta sirom
30 min12345