Uživanje u masnoj hrani možda i nije tako loše
Konzumiranje veće količine masne hrane, kao što su maslac i sir, možda i nije tako štetno kako nam svi tvrde.
Najnovija istraživanja su pokazala kako su dokazi koji povezuju unos zasićenih masnoća i zdrave prehrane možda malo previše pojednostavljeni kod prehrambenih savjeta.
Nekoliko različitih istraživanja je impliciralo kako genetika, način života i dob, igraju jednu od glavnih uloga u tome kako unos loše zasićenih masnoća utječe na vaše tijelo.
A neki znanstvenici opet vjeruju kako su ne-štetne zasićene masnoće „bačene na hrpu" zajedno s drugim iskrivljenim savjetima o zdravlju.
Bruce German istraživač sa Sveučilišta u Kaliforniji, nam objašnjava: „Dijete za mršavljenje koje u sebi sadrže nesrazmjerno visoke količine masnoće i zasićene masnoće, povezane su s povećanim rizikom od razvoja kardiovaskularnih bolesti kod nekih pojedinaca."
„Međutim unos bilo koje količine zasićene masnoće je opisan kao štetan, a to je u biti samo pojednostavljeno mišljenje, a nije nikako znanstveno dokazano," zaključuje Bruce German, a prenosi TopNews.
-
Recept dana
Salata od mahuna, rajčice i kozica
30 min12345 -
Recept tjedna
Juneći gulaš s krumpirom
1 h12345 -
Recept mjeseca
Salata od pečenog slanutka s feta sirom
30 min12345