Uživanje u masnoj hrani možda i nije tako loše

Uživanje u masnoj hrani možda i nije tako loše

Uživanje u masnoj hrani možda i nije tako loše
  • Objavljeno: Nedjelja, 09.01.2011.
  • Broj pregleda: 1.319
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Konzumiranje veće količine masne hrane, kao što su maslac i sir, možda i nije tako štetno kako nam svi tvrde.

Najnovija istraživanja su pokazala kako su dokazi koji povezuju unos zasićenih masnoća i zdrave prehrane možda malo previše pojednostavljeni kod prehrambenih savjeta.

Nekoliko različitih istraživanja je impliciralo kako genetika, način života i dob, igraju jednu od glavnih uloga u tome kako unos loše zasićenih masnoća utječe na vaše tijelo.

A neki znanstvenici opet vjeruju kako su ne-štetne zasićene masnoće „bačene na hrpu" zajedno s drugim iskrivljenim savjetima o zdravlju.

Bruce German istraživač sa Sveučilišta u Kaliforniji, nam objašnjava: „Dijete za mršavljenje koje u sebi sadrže nesrazmjerno visoke količine masnoće i zasićene masnoće, povezane su s povećanim rizikom od razvoja kardiovaskularnih bolesti kod nekih pojedinaca."

„Međutim unos bilo koje količine zasićene masnoće je opisan kao štetan, a to je u biti samo pojednostavljeno mišljenje, a nije nikako znanstveno dokazano," zaključuje Bruce German, a prenosi TopNews.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Vodič za detoksikaciju

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Najčitanije zanimljivosti