Za ovu dijetu kažu da je najzdraviji način da za samo 14 dana smršavimo čak 7 do 10 kilograma!?
Brza dijeta s heljdom je sve što vam treba ako se želite na brzinu uvući u kupaći kostim i riješiti se par kilograma viška (pod uvjetom da možete preživjeti dva tjedna na ovoj žitarici).
U usporedbi s drugim žitaricama heljda je niskokaloričan, dijetski proizvod, koji sadrži mnogo proteina, aminokiselina, željeza, magnezija, kalija, fosfora, joda, vitamina B1 i B6. Poslije dva tjedna provođenja dijete s heljdom mogu se izgubiti od 7 do 10 kilograma i ujedno pošteno očistiti organizam. Nutricionisti se vjerojatno križaju kad pročitaju ili čuju ovako nešto, ali mnogi koji su je isprobali, kažu da djeluje i da je idealna baš za ovo toplo vrijeme kad ionako nemamo velik apetit, a tijelo traži puno tekućine. Pa, ako vam vaše zdravstveno stanje to dozvoljava, a pogled u ogledalo vas već odavno baš ne veseli, možda je ovo rješenje za vas. Ipak, ne zaboravite kako je za zdravo mršavljenje i zdravlje općenito u svoju svakodnevicu neophodno uključiti i malo fizičke aktivnosti.
Priprema heljde
Uvečer proprženu heljdu u zrnu zalijte nezasoljenom kipućom vodom, ocijedite i ponovo zalijte kipućom vodom (tek toliko da je pokrije), poklopite i ostavite preko noći. Ujutro je spremna za upotrebu. Možete pripremiti 1, 2 ili 3 čaše, već prema apetitu.
Jelovnik dijete
Heljdu je dozvoljeno jesti koliko god želite, ali bez začina, umaka i soli (dozvoljen je jedino soja sos).
U toku dana popijte 1 litru kefira (1% - 1,6% m.m.) i pijte najmanje 1,5 litru vode.
Dozvoljena je i kava, ali ne više od dvije šalice dnevno, bez šećera.
Također, poželjno je da četiri sata prije odlaska na spavanje završite s posljednjim obrokom.
U toku dana možete uzimati voće i povrće (jabuke, naranče, kupus salatu, zeleno povrće, suhe šljive, žlicu meda). Možete jesti pirjano zeleno povrće - špinat, brokulu, kelj, prokulice, grašak, ali bez soli i drugih začina.
Doznajte kako ispravno pripremiti heljdu!
Vezani članci:
- Cjelovite žitarice: zašto su dobre
- Žitarice - zašto su tako važne?
-
Recept dana
Salata od mahuna, rajčice i kozica
30 min12345 -
Recept tjedna
Juneći gulaš s krumpirom
1 h12345 -
Recept mjeseca
Salata od pečenog slanutka s feta sirom
30 min12345