Zapakirane salate mogu vas otrovati
Pomiješane i uredno nasjeckane salate zapakirane u najlonsku vrećicu, koje samo čekaju da ih otvorite, ubacite u zdjelu i začinite, možda jesu praktične, ali znanstvenici tvrde da mogu uzrokovati trovanje, piše DailyMail.
Problem je u tehnologiji kojom se sjecka salata jer se na njoj može nalaziti bakterija salmonele.
Stručnjake je na provođenje znanstvene studije potaknula nedavna masovna pojava salmonele u Velikoj Britaniji i e. coli u SAD-u.
Posljednjih godina ljudi su osvijestili važnost prehrane u cjelokupnom zdravlju i zbog toga se trude jesti što više povrća. Međutim, zbog ubrzanog tempa života često posežu za polupripremljenom hranom ili salatama iz vrećica.
Globalizacija tržišta hranom također bi mogla postati uzrok češćeg trovanja hranom, tj. salmonelom i e. coli.
-
Recept dana
Salata od mahuna, rajčice i kozica
30 min12345 -
Recept tjedna
Juneći gulaš s krumpirom
1 h12345 -
Recept mjeseca
Salata od pečenog slanutka s feta sirom
30 min12345