Znamo da je seks dobar za tijelo, ali što radi vašem mozgu?

Znamo da je seks dobar za tijelo, ali što radi vašem mozgu?

Znamo da je seks dobar za tijelo, ali što radi vašem mozgu?
  • Objavljeno: Petak, 11.05.2018.
  • Broj pregleda: 1.035
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Znamo da je seks dobar za tijelo, ali što radi vašem mozgu?
Izvor slike: Depositphotos

Već je poznato da seks ima brojne prednosti za vaše tjelesno zdravlje jer ne samo da sagorijeva kalorije, nego poboljšava imunološki sustavi i produžuje životni vijek.

Osim toga, seks je povezan s poboljšanim kognitivnim funkcioniranjem, uključujući bolju memoriju, što upućuje na provokativnu mogućnost da bi nas seks mogao učiniti pametnijima.

No, kako seks utječe na vaše mentalno zdravlje? Novo istraživanje daje odgovor na to pitanje.

U istraživanju su sudjelovali mladi koji su svakodnevno izvještavali o svojim seksualnim aktivnostima i odgovarali na pitanja o svom mentalnom zdravlju, uključujući i ona o trenutnoj razini pozitivnih i negativnih stanja i raspoloženja. Istraživači su potom uspoređivali kako je seksualna aktivnost povezana s mentalnim blagostanjem sljedećeg dana.

Saznajte zašto oralni seks čini žene sretnijima!

Otkrili su da su osobe koje su imale spolni odnos, sljedeći dan izvijestile o pozitivnom raspoloženju i boljem mentalnom zdravlju.

Također, saznali su da je porast blagostanja privremen i traje samo jedan dan, odnosno da sam čin seksa, s poznatom ili nepoznatom osobom, nije predvidio mentalno raspoloženje za sljedećih nekoliko dana.

Otkrijte pruža li zakrivljeni penis bolji užitak!

Međutim, seksualna intimnost s voljenom osobom povezana s poboljšanim pozitivnim raspoloženjima dva dana kasnije, što upućuje na to da neke vrste seksualne aktivnosti mogu biti dugotrajnije od drugih.

Ovi rezultati odnose se jednako na muškarce i na žene, ali veza između seksa i poboljšanog mentalnog zdravlja bila je jača kod ljudi koji su imali spolne odnose s osobom koju vole i s kojom su u vezi, nego kod neobaveznog seksa.

Ovo se događa s vašim tijelom ako se dugo ne seksate!

Fizičke prednosti dovoljne su da se upustite u spolni odnos, a činjenica da seks pomaže i vašem mentalnom zdravlju zasigurno će vas potaknuti da ga češće prakticirate.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Kako zavoditi horoskopske znakove

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Najčitanije zanimljivosti