Hungry Mile savjetuje: Zasladite subotu puding tartom

Hungry Mile savjetuje: Zasladite subotu puding tartom

Hungry Mile savjetuje: Zasladite subotu puding tartom
  • Objavljeno: Subota, 17.12.2022.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: Hungry Mile

Gastro bloger Mile Butorac, mnogima poznat pod imenom Hungry Mile, Ličanin je s velikom kulinarskom strašću, koja se nakon sudjelovanja u emisiji 321 Kuhaj, pretvorila i u životno zanimanje. Svoju kreativu, osim na Instagramu dijeli na popularnom blogu i omiljenoj adresi mnogih slatkoljubaca „Jedi do Mile volje“. Ako sami nemate ideju što biste mogli skuhati, u Milinoj kuhinji možete pronaći obilje slatkih i slanih okusa, od jednostavnih recepata do vrhunskih specijaliteta. Njegove recepte možete svake subote pronaći i na našem portalu.

Danas vam donosimo kako jednostavno napraviti tart od pudinga. Tart je sličan piti, no nema pokrov od prhkog tijesta. Tijesto za tart također je dobro ispeći „na slijepo“, a potom puniti odabranim nadjevom. Tart se zatim stavlja hladiti ili ponovno peći, kako sam nadjev zahtijeva. Na potpuno drugačiji način priprema se jedan od najpoznatijih tartova, Tarte Tatin, za koji se jabuke i šećer prvo kuhaju u tavi pa prekrivaju tijestom i peku u istoj tavi.

Recept za puding tart

Kremasti desert za bilo koje godišnje doba. Jednostavna i brza priprema!

Sastojci:

Kora

  • 200 g brašna, npr. 100 g oštrog i 100 g glatkog
  • svježe ribana limun korica
  • 40 g šećera u prahu
  • prstohvat soli
  • 120 g hladnog maslaca
  • 2 žlice hladne vode

Punjenje:

  • 3-4 velike žlice pekmeza od borovnice
  • 800 ml mlijeka
  • 6 žlica šećera
  • 1 vrećica pudinga od vanilije
  • 1 vrećica pudinga od borovnice

Priprema:

  1. Prvo pripremite tijesto za koru. Brašno, koricu limuna, šećer i sol pomiješajte pa im dodajte hladni maslac narezan na kockice, utrljajte prstima dok ne dobijete mrvičastu smjesu. Dodajte vodu i kratko mijesite dok se sve ne sjedini. Zamotajte u prozirnu foliju, spljoštite u disk i ohladite 30 minuta u frižideru.
  2. Tijesto razvaljajte između dva papira za pečenje ili dva komada plastične folije. (Ne pretanko.) Zatim ga prebacite u pleh koji ste prethodno premazali s malo maslaca i posuli brašnom sa svih strana. Prebacite pomoću papira ili folije, ili zarolajte na valjak, pa ga dobro utisnite u dno i rubove.
  3. Višak tijesta odrežite i njime popunite eventualne praznine ili rupe, koru izbodite vilicom i stavite u zamrzivač na 15-20 minuta, tj. dok se pećnica ne zagrije na 200°C.
  4. Pecite oko 20 minuta, tj. dok ne bude lijepo rumeno i keksasto. Pečenu koru dobro ohladite.
  5. Mlaku koru premažite s pekmezom od borovnice. Ostavite sa strane da se hladi.
  6. U 400 ml mlijeka skuhajte puding od vanilije, po postupku kao na pakiranju. Kuhani puding ravnomjerno rasporedite po pekmezu. U preostalih 400 ml mlijeka skuhajte puding od borovnice i rasporedite ga po pudingu od vanilije. Prije posluživanja dobro ohladite; prvo na sobnoj temperaturi, a zatim u frižideru.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije