Božić bez stresa: Isplanirajte savršen božićni ručak na vrijeme
Zadnji su dani prije Božića. Vjerojatno ste već obavili predbožićno čišćenje, ukrašavanje kuće i kupovinu božićnih poklona. Jedino vam još preostaje planiranje blagdanskog jelovnika i nakon toga se možete neopterećeno prepustiti uživanju u najljepšem periodu ove neobične, po mnogima najgore godine. Iako je ove godine situacija dosta drugačija nego prije, to ne znači da ne možete slaviti Božić kako spada, u krugu najuže obitelji, njegujući tradiciju.
Plan za ovaj vikend
Razmislite koja sve jela i napitke planirate poslužiti za blagdanske objede, pripremite popis namirnica i obavite kupovinu. Kako biste si dodatno uštedjeli vrijeme, predlažemo vam da sva jela koja mogu stajati nekoliko dana, kao što su keksi i suhi kolačići, ispečete par dana prije. U tom slučaju na sam Badnjak i Božić ćete imati barem jedno jelo manje za pripremiti.
Blagdanski jelovnik
Dio planiranja smo mi već obavili umjesto vas i osmislili prijedlog blagdanskog jelovnika koji će malo koga ostaviti ravnodušnim. U njega smo uvrstili tradicionalna jela poput purice i bakalara, ona malo modernija kao što su germkendle, ali i zanimljive tople napitke.
Božićna purica
Ove godine božićna purica ispast će savršena jer nam je food bloger Vedran Bošković, autor bloga Začinjeno s ljubavlju, otkrio tajne kako pripremiti ovo tradicionalno blagdansko jelo. Savjete i recept za božićnu puricu potražite na poveznici.
Sarma
Svjesni smo da postoji tanka linija između prosječne i vrhunske sarme, stoga smo Vedrana Boškovića usput odlučili upitati za savjet i oko ovog jela. Savjet i recept za sarmu koja će ispasti poput bakine potražite na poveznici.
Bakalar
Badnjak ne možemo zamisliti bez bakalara. Odgovore na pitanja odabrati svježi ili suhi bakalar te prema kojem receptu raditi, otkrila nam je food blogerica Kasandra Draganić, autorica food bloga Forking Croatia. Odgovore i recept saznajte klikom na poveznicu.
Odojak
Osim savjeta za pripremu bakalara, Kasandra Draganić, otkrila nam je i sve tajne savršeno pečenog odojka. Savjete za odojak koji će izvana biti hrskav, a iznuta iznimno sočan pročitajte ovdje.
Germknedle
Iako ste germknedle navikli jesti na adventskim kućicama, zašto se ne biste odvažili i napravili ih kod kuće? Ne brinite, ispast će savršene ako pratite savjete food blogera Darka Kontina, autora bloga Darkova web kuharica. Kliknite na ovu poveznicu, pročitajte savjete i oduševite svoje goste i ukućane.
Fritule
Volite li spužvaste fritule, plastičnog okusa iz kojeg curi ulje? Nismo ni mislili. Zato smo Darka Kontina zamolili da nam otkrije sve tajne kako napraviti savršene fritule. Savjete i recept potražite na poveznici.
Kuhano vino
Jamice Oliver, Marta Stewart ili Gordan Ramsey, pitanje je sad! Za čiji god recept za kuhano vino se odlučili, vjerujte nam, nećete pogriješiti. Recepte pročitajte ovdje.
Liker od jaja ili eggnog
Nije punč, nije koktel, nije bijela čokolada - što je? U pitanju je eggnog, jedno od najpopularnijih, američkih, alkoholnih pića koje se tradicionalno radi uoči i za vrijeme Božića. Zašto ga ne biste i vi probali ovog Božića? Sve o ovom napitku i recept potražite na poveznici.
Više ideja i savjeta uz koji će vam ovaj Božić biti savršen potražite u adventskom kalendaru CentraZdravlja koji se nalazi na poveznici i u kojem vas svakog dana očekuje blagdansko darivanje.
Najnovije
Najčitanije
-
Recept dana
Čokoladni kolač s datuljama i orasima
1 h12345 -
Recept tjedna
Juneći gulaš s krumpirom
1 h12345 -
Recept mjeseca
Tjestenina s brokulom
30 min12345