Sirup za jak imunitet
U najhladnijem dijelu godine nerijetko nam oslabi imunitet te postajemo podložni sezonskim bolestima. Od šačice prirodnih sastojaka koje najvjerojatnije imate kod kuće možete napraviti sirup, koji na stranici Healthy food house nazivaju prirodnim antibiotikom. Okus mu je snažan, takvo mu je i djelovanje pa ćete zahvaljujući njemu odolijevati bolestima, a ako ste se već razboljeli, brže ćete ozdraviti.
U staklenu posudu stavite (navedenim redoslijedom):
- 1 zgnječeni češanj češnjaka
- 2 žlice mljevenog đumbira ili 1 žlicu sitno naribanog korijena đumbira
- ½ žlice mljevenih čili papričica ili ½ žličice mljevenih kajenskih papričica (tzv. kajenskog papra)
- ½ žlice mljevenog cimeta
- 1 dl svježe iscijeđenoga limunova soka
- 2 žlice meda
Najprije pomiješajte sve sastojke osim meda, a zatim umiješajte i med. Ostavite 3 sata na sobnoj temperaturi, a nakon toga mješavinu u dobro zatvorenoj staklenoj posudi držite u hladnjaku.
Za jačanje imuniteta na dan uzmite žlicu sirupa ujutro, i to natašte. Ako ste već prehlađeni, po žlicu sirupa uzimajte triput na dan prije jela. Nakon toga možete pojesti naranču da ublaži okus koji će vam ostati u ustima te vam osigura dodatnu dozu vitamina C.
Najnovije
Najčitanije
-
Recept dana
Salata od mahuna, rajčice i kozica
30 min12345 -
Recept tjedna
Juneći gulaš s krumpirom
1 h12345 -
Recept mjeseca
Salata od pečenog slanutka s feta sirom
30 min12345