Celulit i prehrana
Preporuke
Izbjegavati/ograničiti
Nareske, masno meso, konzerve, slane grickalice, jaka alkoholna pića, ušećerene i gazirane napitke, umake, majonezu, maslac, pržena jela, slastice.
Poželjno konzumirati
Svježe voće, svježe povrće, maslinovo ulje, tjestenina i riža s domaćim umacima, integralni kruh, gljive, med, svježu ribu, posno meso, žitarice i proizvode od žita, jogurt i nemasno mlijeko.
Pripaziti na unos
Soli (bolje je izbjegavati juhe u kocki, umjetne smjese začina jer sadrže suvišak soli), bijelog šećera i crne kave.
Potrebno je
Piti ječmenu kavu, piti kavu od korijena cikorije, koristiti aspartam kao umjetni zaslađivač, piti čaj od koprive dva puta na dan, uzimati dodatni vitamin B6 i uzimati dodatni vitamin C.
Treba upamtiti
Nije dovoljno primijeniti samo ovdje navedena pravila. Treba istaći da je potrebno isto tako voditi računa kako se jela spremaju. Povrće je najbolje jesti sirovo ili pripremano na pari s minimalno vode. svo meso i ribu poželjno je raditi bez masti i tek na kraju dodati koju kap maslinova ulja na gotovo jelo.
Najnovije
Najčitanije
-
Recept dana
Salata od mahuna, rajčice i kozica
30 min12345 -
Recept tjedna
Juneći gulaš s krumpirom
1 h12345 -
Recept mjeseca
Salata od pečenog slanutka s feta sirom
30 min12345