Kako sve možete iskoristiti limun?
Hrana
Za smeđi šećer
Ako se smeđi šećer često pretvara u grudice, probajte dodati limunovu koricu kako bi ostao vlažan i jednostavan za korištenje.
Naribajte koricu
Korica je najbolja!Može se koristiti svježa, sušena ili smrznuta. Za suhu koricu, kada se osuši pohranite ju u staklenku. Za zamrznutu, koristite posudu u koju ćete ju zamrznuti i po potrebi koristiti. Koristite koricu u salatama, marinadama i kolačima.
Napravite voćnu salatu
Nakon što ste napravili voćnu salatu, naribajte malo limunove korice kako bi joj dali bolji okus.
Izrežite koru na trakice
Trakice kore dobar su ukras u koktelima, gaziranoj vodi i vodi iz slavine. Dobro operite limun, izrežite bijelu srčiku jer je gorka i ukrasite piće.
Napravite ekstrakt limunova praha
Narežite koricu, uklonite bijelu srčiku i sušite koricu tri ili četiri dana. Stavite u blender i sameljite u prah.
Napravite limunov šećer
Možete napraviti ekstrakt limuna u prahu (vidi gore) i dodati u šećer, ili možete koristiti svježu koricu, staviti u posudu sa šećerom i ostaviti.
Za upijanje mirisa iz frižidera
Limun narežite na pola i držite u frižideru kako bi skupio neugodne mirise.
Napravite kandiranu limunovu koru
Kora naranče ili grejpa također može biti kandirana. Prilično ih je jednostavno napraviti, a mogu se jesti, biti umočene u otopljenu čokoladu, koristiti u kolačima, kruhu i ostalim receptima.
Najnovije
Najčitanije
-
Recept dana
Salata od mahuna, rajčice i kozica
30 min12345 -
Recept tjedna
Juneći gulaš s krumpirom
1 h12345 -
Recept mjeseca
Salata od pečenog slanutka s feta sirom
30 min12345