Probiotici i zdravlje djece
Hrana s korisnim bakterijama
Neki stručnjaci vjeruju da je bolje jesti namirnice gdje se prirodno pojavljuju žive kulture, jer mnogi proizvodi i dodaci nisu najbolje rješenje.
Ipak, bakterije u probiotičkim proizvodima kao što su jogurt, kefir i fermentirano povrće ne nalaze se u ljudskom crijevu. Crijevno okruženje zapravo može biti neprijateljsko mjesto za ove strane bakterije. Kao rezultat toga, bakterije u probiotičkim proizvodima se ne koloniziraju u crijevima ili su brzo eliminirane iz tijela.
Možete povećati korisne crijevne bakterije na tri načina: hranite djecu hranom u kojoj se prirodno pojavljuju žive kulture, hranom kojoj su dodane žive kulture ili dodacima.
Hrana u kojoj se prirodno pojavljuju žive kulture
Ovaj izvor korisnih bakterija sastoji se od fermentiranih namirnica.
Fermentirani namirnice u kojima se prirodno pojavljuju žive kulture:
- neki jogurti i pića kao što je kefir
- kisela pavlaka
- kiseli kupus
- mlaćenica
- acidophilus mlijeko
- kiseli krastavci
- kombucha čaj
- sirutka.
Najnovije
Najčitanije
-
Recept dana
Salata od mahuna, rajčice i kozica
30 min12345 -
Recept tjedna
Juneći gulaš s krumpirom
1 h12345 -
Recept mjeseca
Salata od pečenog slanutka s feta sirom
30 min12345