Zapitajte se koliko ste zapravo zahvalni i na čemu!
Kada bi svi ljudi na ovome svijetu bili zahvalni na malim stvarima koje imaju, svijet ne samo da bi bio još bolje mjesto za život nego bi ljudi imali sve više razloga na čemu mogu biti još zahvalniji. Privukli bi u život još više lijepog. Što zračiš, to privlačiš, kažu. Donosimo vam nekoliko smjernica kako biste se testirali živite li zahvalno.
Zahvaljujete se
Tijekom dana imate potrebu zahvaljivati se. Prodavačici u dućanu, kolegi zbog usluge koju vam je napravio, članu obitelji na ručku… To je dobar znak da ste uistinu zahvalna osoba. Uz uvjet da riječ hvala nije samo nešto što kažete jer se očekuje od vas, nego stvarno tako i mislite.
Primjećujete svakodnevne male stvari
Dok jurite od jednog sastanka na drugi, zahvalni ste kada u vašem omiljenom kafiću nema gužve i možete uzeti kavu za van čim prije. Ili vam ljubazan gospodin u automobilu stane na pješačkom prijelazu. U tim trenucima ćete najbolje znati jeste li uistinu zahvalni ili morate poraditi na tome.
Istražite pozitivan učinak zahvalnosti na zdravlje!
Budite se s osmijehom
Svi smo ljudi i svatko ima dane kada mu je jako teško ustati se iz kreveta s osmijehom na licu. No, ako se u većini slučajeva budite zahvalni na tome da možete vidjeti, hodati, spavati i jesti, dosegli ste visoku razinu zahvalnosti. Svatko od nas ima na čemu biti zahvalan, potrebno je samo se osvijestiti.
Često ste svjesni onoga što imate
U danu vam nebrojeno puta prođe kroz glavu koliko ste sretni što imate zdravu djecu i roditelje, dom i udoban krevet, vodu koju možete koristiti koliko želite, posao koji volite, čvrsta prijateljstva? Nadamo se da često pomislite na sve ono što imate, a ne da vam je fokus na onome što nemate. Jer kako god okrenete, sami birate hoćete li biti sretni i zahvalni ili nećete. Sreća leži u vama, a ne u vanjskim okolnostima.
Najnovije
Najčitanije
-
Recept dana
Salata od mahuna, rajčice i kozica
30 min12345 -
Recept tjedna
Juneći gulaš s krumpirom
1 h12345 -
Recept mjeseca
Salata od pečenog slanutka s feta sirom
30 min12345