Volite li ljuto? Isprobala sam novi ketchup s jalapeno papričicama, a imamo pakete i za vas
Ako vam treba umak za neko već gotovo jelo poput pizze, pomfrita, hot doga ili toplog sendviča, ruka vam, vjerojatno kao i meni, automatski poseže za ketchupom. Ketchup je najprošireniji umak na svijetu i jednako ga vole svi uzrasti, a ja sam već dugi niz godina najveći fan ljute varijante. U zadnje sam vrijeme eksperimentirala s novim Podravkinim ketchupom jalapeno i moram priznati da nisam ostala ravnodušna. U nastavku saznajte zašto ga ja, kao ljubiteljica pikantnih okusa, smatram neizostavnim dijelom police s umacima svojeg hladnjaka.
Uskoro ćete i vi imati priliku besplatno isprobati Ketchup jalapeno u sklopu rubrike Testeraj. Sve što trebate je pratiti naš portal i Facebook grupu Testeraj by Centar Zdravlja te se prijaviti na vrijeme.
Inače volim Podravka ketchupe jer znam da ne sadrže konzervanse, a isto vrijedi i za novi Ketchup jalapeno. Ono što mi se sviđa jest podatak da je potrebno čak 905 grama sirovih rajčica kako bi se proizvelo 500 grama ovog ketchupa, u čijem je sastavu samo prirodna, morska sol. Pakiranje je bitna stavka pri odabiru onoga što kupujem, pa me je razveselilo vidjeti da je ovaj ketchup pakiran u praktičnoj squeeze ambalaži sa zaštitom od kapanja.
Imam sina od 16 godina pa je naš dom često mjesto iznenadnih okupljanja i druženja nakon treninga. Ketchup jalapeno prvi put sam koristila prošli tjedan, kada sam sinu i njegovim prijateljima pripremila brzinske tortilje sa sastojcima koje sam u tom trenu imala kod kuće, sirom i piletinom, a kao umak koristila sam upravo ovaj ketchup. Bili su oduševljeni i primijetili su da to nije običan ljuti ketchup. Tortilje sam i ja probala i zaista su bile ukusne, posebno s obzirom na broj sastojaka i utrošeno vrijeme za pripremu.
Priznajem da sam bila sumnjičava upravo oko toga hoće li Ketchup jalapeno biti isti proizvod kao klasični ljuti ketchup i jako mi je drago da nije tako. Najviše mi se sviđa to što su okusi vrlo lijepo uravnoteženi - najprije se osjeti sladak okus rajčica, a tek kroz nekoliko sekundi zalogaj postaje pikantan. Ketchup jalapeno je intenzivnog okusa, ali vjerujem da će svidjeti i onima koji tek pomalo koketiraju s ljutom hranom - važno je samo dobro ga dozirati.
Potaknuta pozitivnim reakcijama svojeg sina i njegovog društva, odlučila sam otvoriti sezonu vikend-roštilja pilećim krilcima u marinadi od Ketchupa jalapeno i otkrila novu, jednostavnu i finu kombinaciju, koja je jednako dobra i kada se priprema u pećnici. Osim toga, tijekom tjedna smo ga koristili kao dodatak sendvičima koje smo nosili na posao i u školu, a budući da je bočica u hladnjaku već gotovo prazna, mogu bez dvojbe reći da se Ketchup jalapeno svidio svim ukućanima.
Ako i vi želite besplatno isprobati i ocijeniti Ketchup jalapeno, pratite naš portal i Facebook grupu Testeraj by Centar Zdravlja i prijavite se na vrijeme.
Najnovije
Najčitanije
-
Recept dana
Salata od mahuna, rajčice i kozica
30 min12345 -
Recept tjedna
Juneći gulaš s krumpirom
1 h12345 -
Recept mjeseca
Salata od pečenog slanutka s feta sirom
30 min12345