Provjerite kako se slavi Nova godina u europskim gradovima!

Provjerite kako se slavi Nova godina u europskim gradovima!

Provjerite kako se slavi Nova godina u europskim gradovima!
  • Objavljeno: Nedjelja, 31.12.2017.
  • Broj pregleda: 162
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Provjerite kako se slavi Nova godina u europskim gradovima!
Izvor slike: Pixabay

Možda odlučite sljedeću novu godinu dočekati baš u jednom od ovih prekrasnih gradova!

Berlin

Berlin je poznat po noćnom životu pa nije čudo da ćete ovdje imati nezaboravan doček Nove godine. Bez obzira na ukus, naći ćete nešto što će odgovarati vašem stilu zabave, bilo da je to koktel bar ili klub u kojem ćete plesati do juta. Najpopularnije mjesto za Novu godinu su Brandenburška vrata. Čeka vas živa glazba i zabavni šatori, hrana i piće uz spektakularni vatromet.

Prag

Prag je jedan od najnevjerojatnijih gradova za doček Nove godine. U gradu je odlična atmosfera uz toliko čarobnih mjesta za proslavu. Prošećite do glavnog trga i uživajte uz živu glazbu. Ili krenite prema Karlovom mostu i pronađite savršeno mjesto za gledanje brojnih vatrometa oko dvorca i rijeke.

Lisabon

Lisabon je jedan od najpoželjnijih gradova i jedan od najtoplijih. Ulice Lisabona su idealne za dobar provod a glavni je Festa Ano Novo (ili Nova Godina) na Terreiro do Paço (Praça do Comércio). Odavde ćete najbolje vidjeti nevjerojatan vatromet, uživati u živoj glazbi i zabavi koja se održava tijekom cijele večeri. A što je najbolje? Sve je besplatno!

Pariz

Ako ste u potrazi za romantičnim bijegom i proslavom koju nikada nećete zaboraviti, putovanje u Pariz je upravo ono što tražite. Večerajte u nekom od čarobnih restorana prije ispijanja koktela u baru i potom pronađite noćni klub za zabavu do ranih jutarnjih sati. Ili rezervirajte luksuznu vožnju Seinom uz večeru i gledanje vatrometa. Morate pogledati kako izgleda osvijetljen Eiffelov toranj!

Stockholm

Stockholm je doista čarobno mjesto u ovo doba godine. Zamislite tradicionalnu snježnu scenu na božićnoj čestitci i to će vam dati predodžbu o tome kako Stockholm sada izgleda. Restorani stavljaju posebne jelovnike za novogodišnju večeru pa rezervirajte svoje mjestu u jednom od njih. Zatim se zagrijte dobrim vinom i prošećite uz uske, kamene ulice Gamla Stan prije nego što se pridružite mještanima koji su izašli gledati ponoćni vatromet nad vodom.

Barcelona

Ovo je grad koji u ponudi ima sve što vam treba kako bi novogodišnji provod ostao u nezaboravnom sjećanju. Kuda god krenuli, naići ćete na pjesmu, ples,fascinantne građevine i brojne parkove. Najpoznatije mjesto za novogodišnju proslavu je trg Plaza Catalunya u središtu grada. Brojni barovi, klubovi i restorani će vas oduševiti. Kada otkuca ponoć, pridružite se proslavi na ulicama a prvi izlazak sunca u novoj godini obavezno dočekajte na plaži.

Najnovije

Najčitanije