Hungry Mile za vikend preporučuje: Nepečeni tart
Mnogima omiljeni gastro bloger Mile Butorac, poznatiji kao Hungry Mile, poznat nam je još od 2014. godine i kulinarske emisije "3,2,1 Kuhaj". Njegov blog „Jedi do Mile volje“ redovno pratimo, kao i Instagram profil Hungry Mile, a uvijek nam subotom preporuči jedan recept. Ovog puta to je nepečeni tart.
'Čokolada, karamela i kikiriki - doslovno svi okusi najdraže čokoladice i to bez paljenja pećnice. Zasladi si život i uživaj uz ovaj neodoljivi tart!', kaže Mile, a mi ćemo poslušati njegov savjet.
Recept za nepečeni tart
Sastojci
250 g keksi
125 g maslaca
4 žlice Lino Lade nougat
100 g kikirikija
400 ml mlijeka
1 Dolcela toffee puding
3 žlice šećera
1 Dolcela krema za kolače čokolada
500 ml hladnog mlijeka
Postupak
Kekse usitnite u sjeckalici ili ih izlupajte batićem/valjkom. Na laganoj vatri otopite maslac pa povežite s keksima te prebacite u kalup, utisnite i poravnajte kako bi ravnomjerno obložili dno i rubove kalupa.
Dno keks podloge premažite s Lino Ladom, zatim pospite s kikirikijem.
U 400 ml mlijeka pripremite 1 puding po uputama na pakiranju. Ravnomjerno ga rasporedite po kikirikiju i pustite da se kratko ohladi.
Nakon 20 minuta pripremite i kremu od čokolade, prebacite ju u slastičarsku vrećicu i po želji ukrasite tart. Prije posluživanja ohladite u minimalno 2 sata u frižideru
Najnovije
Najčitanije
-
Recept dana
Čokoladni kolač s datuljama i orasima
1 h12345 -
Recept tjedna
Juneći gulaš s krumpirom
1 h12345 -
Recept mjeseca
Tjestenina s brokulom
30 min12345