Hungry Mile za vikend preporučuje: Nepečeni tart

Hungry Mile za vikend preporučuje: Nepečeni tart

Hungry Mile za vikend preporučuje: Nepečeni tart
  • Objavljeno: Srijeda, 31.05.2023.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Mnogima omiljeni gastro bloger Mile Butorac, poznatiji kao Hungry Mile, poznat nam je još od 2014. godine i kulinarske emisije "3,2,1 Kuhaj". Njegov blog „Jedi do Mile volje“ redovno pratimo, kao i Instagram profil Hungry Mile, a uvijek nam subotom preporuči jedan recept. Ovog puta to je nepečeni tart.

'Čokolada, karamela i kikiriki - doslovno svi okusi najdraže čokoladice i to bez paljenja pećnice. Zasladi si život i uživaj uz ovaj neodoljivi tart!', kaže Mile, a mi ćemo poslušati njegov savjet.

Recept za nepečeni tart

Sastojci

250 g keksi
125 g maslaca
4 žlice Lino Lade nougat
100 g kikirikija
400 ml mlijeka
1 Dolcela toffee puding
3 žlice šećera
1 Dolcela krema za kolače čokolada
500 ml hladnog mlijeka

Postupak

Kekse usitnite u sjeckalici ili ih izlupajte batićem/valjkom. Na laganoj vatri otopite maslac pa povežite s keksima te prebacite u kalup, utisnite i poravnajte kako bi ravnomjerno obložili dno i rubove kalupa.

Dno keks podloge premažite s Lino Ladom, zatim pospite s kikirikijem.

U 400 ml mlijeka pripremite 1 puding po uputama na pakiranju. Ravnomjerno ga rasporedite po kikirikiju i pustite da se kratko ohladi.

Nakon 20 minuta pripremite i kremu od čokolade, prebacite ju u slastičarsku vrećicu i po želji ukrasite tart. Prije posluživanja ohladite u minimalno 2 sata u frižideru

Vitashop

Najnovije

Najčitanije