Božić u domu nogometnog reprezentativca: Iva Šarić otkriva recept omiljenog kolača

Božić u domu nogometnog reprezentativca: Iva Šarić otkriva recept omiljenog kolača

Božić u domu nogometnog reprezentativca: Iva Šarić otkriva recept omiljenog kolača
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 26.12.2022.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: Iva Šarić (Instagram@iva_saric)

Nakon povratka sa Svjetskog prvenstva u Katru, gdje je bodrila igrača hrvatske nogometne reprezentacije i zaručnika Brunu Petkovića, 33- godišnja Iva Šarić je u pripremama još jednog slavlja. Božićni blagdani posebno su veseli u obitelji diplomirane ekonomistice, voditeljice te majke sinova Carlosa, Leona i Adriana, pa smo je pitali da nam otkrije kako će ovo najveselije vrijeme u godini izgledati u njenoj obitelji.

„Vrlo zanimljivo i veselo s obzirom na to da kićenje bora te ukrašavanje kuće prepustim dečkima, a ja sam zadužena za hranu i kolače. Djeca se jako vesele Božiću, jedva ga čekamo već od prve čokoladice adventskog kalendara te svakodnevno odbrojavamo, što se više bližimo Božiću to su djeca uzbuđenija“, kaže nam voditeljica koja će Badnjak i Božić provesti u krugu uže, a potom šire obitelji.

"Apsolutno uvijek radim bakalar i francusku salatu, na Badnjak se obitelj skuplja kod nas, a za Božić mi obilazimo njih. Najviše se posvetim izradi kolača, tako da se na mom stolu tradicionalno mogu pronaći čupavci, raspucanci, medenjaci, vanili kiflice i ostali suhi božićni kolačići koje djeca vole izrađivati. Također uvijek se na stolu mora naći čokoladna torta sa šlagom koju svi obožavaju", dodaje.

Desetogodišnji Carlos i dvije godine mlađi Leon, koje ima iz braka s nogometašem Jerkom Lekom te najmlađi Adrian kojeg je dobila u vezi s Brunom, vole sve jesti, no ipak ih najviše razvesele omiljeni im čupavci.

Zamoli smo je da i s nama podijeli recept za čupavce za koji kaže da je lagan i brz.

Recept za čupavce

Za tijesto:

3 jaja,

10 žlica šećera,

13 žlica ulja,

16 žlica glatkog brašna,

prašak za pecivo,

vanilin šećer,

100 ml mlijeka.

Za kremu:

250 g margarina,

100g čokolade za kuhanje,

200 ml mlijeka,

1 žlica šećera.

Priprema:

Tijesto se ispeče 20 minuta na 180 stupnjeva. Kada se tijesto ohladi, nareže se na kockice, umače u kremu i valja u kokos.

Vezani sadržaj:

Vitashop

Najnovije

Najčitanije