Hungry Mile preporučuje: Proteinske palačinke

Hungry Mile preporučuje: Proteinske palačinke

Hungry Mile preporučuje: Proteinske palačinke
  • Objavljeno: Subota, 13.05.2023.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Jedan od omiljenih gastro bloger Mile Butorac, poznatiji kao Hungry Mile, poznat nam je još od 2014. godine i kulinarske emisije "3,2,1 Kuhaj". Njegov blog „Jedi do Mile volje“ redovno pratimo, kao i Instagram profil Hungry Mile, a uvijek nam subotom preporuči jedan recept. Ovaj put je to nešto slatko, idealno za sve one koji se vole držati tradicije, ali u istu ruku i probavati medoficirane verzije već isprobanih recepata.

'Kada ne znaš što za desert odgovor su palačinke! Nema onog tko ih ne voli, a jednostavnost i brzina pripreme usreće i one nestrpljive… Ove Dolcela proteinske potvrđuju onu kako je u životu sve stvar balansa, proteinske palačinke prelivene s karamel umakom, posute s borovnicama i orasima, a sa strane fina krema od grčkog jogurta i vanilije', kaže Mile.

Sastojci

Za palačinke:
Dolcela mješavina za američke palačinke
1 banana
300 ml mlijeka
malo ulja za pečenje

Karamel umak:
100 g maslaca
100 g smeđeg šećera
malo ruma
200 ml slatkog vrhnja

Krema od jogurta:
400 g grčkog jogurta
1 Dolcela bourbon vanilija šećer
1 – 2 žlice šećera u prahu ili meda
svježe naribana korica limuna

Serviranje:
mjerica borovnica ili nekog drugog voća
šaka pekao oraha ili drugog orašastog

Postupak


Palačinke:

1. U dubljoj zdjeli zgnječite 1 bananu, ulijte mlijeko i pjenjačom dobro promiješajte. Dodajte mješavinu za palačinke i nastavite miješati dok smjesa ne postane jednolična i gusta.

2. Zagrijte tavu s malo ulja, zagrabite smjesu izlijte na tavu tako da formirate male palačinke promjera 10 – 12 cm. Ovisno o veličini tave prilagodite količinu palačinku koje istovremeno pečete. Po želji po palačinki rasporedite nekoliko borovnica. Pecite na srednje jakoj vatri do zlatne boje, nakon 2-3 minute pomoću špatule okrenite i kratko zapecite i drugu stranu.

Umak:

U lončić dodajte maslac izrezan na komade i šećer, stavite topiti na srednje jaku vatru. Pjenjačom često promiješajte, kad se šećer otopi oprezno ulijte rum i promiješajte. Uz stalno miješanje dolijte i slatko vrhnje, pustite da lagano proključa i ugasite vatru.

Krema:

U zdjelu dodajte jogurt, bourbon vanilija šećer, pa zasladite po želji i naribajte koricu limuna. Sve dobro promiješajte.

Serviranje:

Po porciji na tanjur dodajte cca. 3 palačinke, prelijte umakom pa pospite voćem i grubo sjeckanim orasima, sa strane ili na vrh dodajte žlicu – dvije kreme.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Ojačajte imunitet i spriječite prehladu i gripu!

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije