Hungry Mile preporučuje: Proteinske palačinke
Jedan od omiljenih gastro bloger Mile Butorac, poznatiji kao Hungry Mile, poznat nam je još od 2014. godine i kulinarske emisije "3,2,1 Kuhaj". Njegov blog „Jedi do Mile volje“ redovno pratimo, kao i Instagram profil Hungry Mile, a uvijek nam subotom preporuči jedan recept. Ovaj put je to nešto slatko, idealno za sve one koji se vole držati tradicije, ali u istu ruku i probavati medoficirane verzije već isprobanih recepata.
'Kada ne znaš što za desert odgovor su palačinke! Nema onog tko ih ne voli, a jednostavnost i brzina pripreme usreće i one nestrpljive… Ove Dolcela proteinske potvrđuju onu kako je u životu sve stvar balansa, proteinske palačinke prelivene s karamel umakom, posute s borovnicama i orasima, a sa strane fina krema od grčkog jogurta i vanilije', kaže Mile.
Sastojci
Za palačinke:
Dolcela mješavina za američke palačinke
1 banana
300 ml mlijeka
malo ulja za pečenje
Karamel umak:
100 g maslaca
100 g smeđeg šećera
malo ruma
200 ml slatkog vrhnja
Krema od jogurta:
400 g grčkog jogurta
1 Dolcela bourbon vanilija šećer
1 – 2 žlice šećera u prahu ili meda
svježe naribana korica limuna
Serviranje:
mjerica borovnica ili nekog drugog voća
šaka pekao oraha ili drugog orašastog
Postupak
Palačinke:
1. U dubljoj zdjeli zgnječite 1 bananu, ulijte mlijeko i pjenjačom dobro promiješajte. Dodajte mješavinu za palačinke i nastavite miješati dok smjesa ne postane jednolična i gusta.
2. Zagrijte tavu s malo ulja, zagrabite smjesu izlijte na tavu tako da formirate male palačinke promjera 10 – 12 cm. Ovisno o veličini tave prilagodite količinu palačinku koje istovremeno pečete. Po želji po palačinki rasporedite nekoliko borovnica. Pecite na srednje jakoj vatri do zlatne boje, nakon 2-3 minute pomoću špatule okrenite i kratko zapecite i drugu stranu.
Umak:
U lončić dodajte maslac izrezan na komade i šećer, stavite topiti na srednje jaku vatru. Pjenjačom često promiješajte, kad se šećer otopi oprezno ulijte rum i promiješajte. Uz stalno miješanje dolijte i slatko vrhnje, pustite da lagano proključa i ugasite vatru.
Krema:
U zdjelu dodajte jogurt, bourbon vanilija šećer, pa zasladite po želji i naribajte koricu limuna. Sve dobro promiješajte.
Serviranje:
Po porciji na tanjur dodajte cca. 3 palačinke, prelijte umakom pa pospite voćem i grubo sjeckanim orasima, sa strane ili na vrh dodajte žlicu – dvije kreme.
Najnovije
Najčitanije
-
Recept dana
Salata od mahuna, rajčice i kozica
30 min12345 -
Recept tjedna
Juneći gulaš s krumpirom
1 h12345 -
Recept mjeseca
Salata od pečenog slanutka s feta sirom
30 min12345