Hungry Mile preporučuje: Rolice s pudingom i grožđicama
Posljednjih nekoliko mjeseci subotom nam kuhinja miriše po delicijama pripravljenim prema receptima Mile Butorca. Ako još uvijek ne znate tko je Hungry Mile, vrijeme je da saznate. Riječ je o autoru bloga „Jedi do Mile volje“ i popularnog Instagram profila hungry_mile, na kojem gotovo svakodnevno dijeli nove recepte sa svojih 37 500 pratitelja. Priznajemo da smo i mi među onima koje ideje iz njegove kuhinje uveseljavaju već godinama.
Za trenutke kad je zima na izdisaju Mile nam je preporučio slasticu od dizanog tijesta s jednostavnim nadjevom od pudinga, a mi smo ga, kao i svaki put odlučili poslušati. Ipak je on već puno puta pokazao da zna što radi!
Recept za rolice s pudingom i grožđicama
Sastojci (15 rolica):
Tijesto
- 500 g glatkog brašna
- 100 g šećera
- 1 limun šećer
- 1 vrećica suhog kvasca
- 1/2 žličice soli
- 125 g maslaca
- 200 ml mlakog mlijeka
- 2 jaja
- (+ žlica brašna i žlica šećera za kvasac)
Nadjev
- 100 g grožđica
- rum ili neki drugi liker
- 1 puding vanilija
- 500 ml mlijeka
- 4 žlice šećera
Priprema:
1. U zdjelicu stavite kvasac, žlicu šećera, žlicu brašna i malo toplog mlijeka, dobro promiješajte te ostavite na toplom da se kvasac diže.
2. U duboku zdjelu prosijte brašno. Dodajte šećer, limun šećer, sol i sjeckani maslac pa rukama utrljajte maslac dok ne dobijete pjeskastu smjesu. Dodajte uzdigli kvasac, razmućena jaja i ostatak mlakog mlijeka i umijesite glatko i podatno tijesto. Po potrebi dodajte još malo brašna.
3. Od tijesta oblikujte kuglu, stavite ju u zdjelu, pokrijte krpom i pustite da se diže na toplom 60 - 90 minuta, odnosno dok ne udvostruči volumen.
4. Dok se tijesto diže pripremite nadjev. U zdjelicu dodajte grožđice, prelijte ih rumom I ostavite sa strane da postanu sočne. Puding skuhajte prema uputama na pakiranju tik pred razvaljivanje tijesta, treba biti mlak, hladan puding ćete teško razmazivati i ostajat će grudice.
5. Tijesto uz dodatak brašna razvaljajte u kvadrat, pa premažite prohlađenim pudingom i rasporedite grožđice, te zarolajte.
6. Roladu narežite na šnite malo deblje od prsta. Slažite ih u dva protvana s papirom za pečenje, te pazite na razmak. Pustite rolice da se dižu još oko 20 minuta, u međuvremenu zagrijte pećnicu.
7. Rolice prvo pecite 10 minuta na 200 stupnjeva, onda još 10 minuta na 180 stupnjeva.
Vezani sadržaj:
- Hungry Mile preporučuje: Domaće slane brze pogačice
- Hungry Mile preporučuje: Bounty torta za ljubitelje kokosa
- Hungry Mile preporučuje: Zasladite subotu puding tartom
Najnovije
Najčitanije
-
Recept dana
Čokoladni kolač s datuljama i orasima
1 h12345 -
Recept tjedna
Juneći gulaš s krumpirom
1 h12345 -
Recept mjeseca
Tjestenina s brokulom
30 min12345