Hungry Mile preporučuje: Rolice s pudingom i grožđicama

Hungry Mile preporučuje: Rolice s pudingom i grožđicama

Hungry Mile preporučuje: Rolice s pudingom i grožđicama
  • Objavljeno: Subota, 04.03.2023.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: Hungry Mile

Posljednjih nekoliko mjeseci subotom nam kuhinja miriše po delicijama pripravljenim prema receptima Mile Butorca. Ako još uvijek ne znate tko je Hungry Mile, vrijeme je da saznate. Riječ je o autoru bloga „Jedi do Mile volje“ i popularnog Instagram profila hungry_mile, na kojem gotovo svakodnevno dijeli nove recepte sa svojih 37 500 pratitelja. Priznajemo da smo i mi među onima koje ideje iz njegove kuhinje uveseljavaju već godinama.

Za trenutke kad je zima na izdisaju Mile nam je preporučio slasticu od dizanog tijesta s jednostavnim nadjevom od pudinga, a mi smo ga, kao i svaki put odlučili poslušati. Ipak je on već puno puta pokazao da zna što radi!

Recept za rolice s pudingom i grožđicama

Sastojci (15 rolica):

Tijesto

  • 500 g glatkog brašna
  • 100 g šećera
  • 1 limun šećer
  • 1 vrećica suhog kvasca
  • 1/2 žličice soli
  • 125 g maslaca
  • 200 ml mlakog mlijeka
  • 2 jaja
  • (+ žlica brašna i žlica šećera za kvasac)

Nadjev

  • 100 g grožđica
  • rum ili neki drugi liker
  • 1 puding vanilija
  • 500 ml mlijeka
  • 4 žlice šećera

Priprema:

1. U zdjelicu stavite kvasac, žlicu šećera, žlicu brašna i malo toplog mlijeka, dobro promiješajte te ostavite na toplom da se kvasac diže.

2. U duboku zdjelu prosijte brašno. Dodajte šećer, limun šećer, sol i sjeckani maslac pa rukama utrljajte maslac dok ne dobijete pjeskastu smjesu. Dodajte uzdigli kvasac, razmućena jaja i ostatak mlakog mlijeka i umijesite glatko i podatno tijesto. Po potrebi dodajte još malo brašna.

3. Od tijesta oblikujte kuglu, stavite ju u zdjelu, pokrijte krpom i pustite da se diže na toplom 60 - 90 minuta, odnosno dok ne udvostruči volumen.

4. Dok se tijesto diže pripremite nadjev. U zdjelicu dodajte grožđice, prelijte ih rumom I ostavite sa strane da postanu sočne. Puding skuhajte prema uputama na pakiranju tik pred razvaljivanje tijesta, treba biti mlak, hladan puding ćete teško razmazivati i ostajat će grudice.

5. Tijesto uz dodatak brašna razvaljajte u kvadrat, pa premažite prohlađenim pudingom i rasporedite grožđice, te zarolajte.

6. Roladu narežite na šnite malo deblje od prsta. Slažite ih u dva protvana s papirom za pečenje, te pazite na razmak. Pustite rolice da se dižu još oko 20 minuta, u međuvremenu zagrijte pećnicu.

7. Rolice prvo pecite 10 minuta na 200 stupnjeva, onda još 10 minuta na 180 stupnjeva.

Vezani sadržaj:

Vitashop

Najnovije

Najčitanije