Hungry Mile preporučuje: Pizza s pršutom i burratom
3, 2, 1... počeo je vikend, a to znači da je vrijeme za još jedan recept iz kuhinje omiljenog blogera Mile Butorca, koji nas je svojim kulinarskim umijećem osvojio još 2014. godine u kulinarskoj emisiji "3, 2, 1 Kuhaj". Danas Mile ima 37 500 pratitelja na Instagramu, a mi smo među najvjernijima. Nije teško oduševiti se receptima koje dijeli jer su redom jednostavni, a jamče pravi gastro užitak bez puno truda.
Ovaj vikend pripremamo pizzu onako kako je priprema i Hungry Mile. Mnogi će se složiti da je tajna dobre pizze upravo u tijestu pa nam je drago da sad znamo kako to radi pravi majstor zanata. A uz sjajno tijesto još samo malo maslinovog ulja, mozzarelle, burrate i pršuta, i la vita è bella, kako kaže Mile.
Recept za pizzu s pršutom i burratom
Sastojci:
- mozzarella
- pršut
- burrata
- rukola
- maslinovo ulje
Za tijesto:
- 350 g glatkog brašna
- 150 g oštrog brašna
- žličica soli
- 1 vrećica kvasca + žličica šećera i brašna
- 50 - 60 ml mlijeka
- 250 - 300 ml mlake vode
- maslinovo ulje za premazati tijesto
Priprema:
U većoj zdjeli pomiješajte brašna sa soli. U šalicu dodajte kvasac sa žličicom šećera i brašna pa prelijte s ugrijanim mlijekom, dobro promiješajte i ostavite da se aktivira. Aktivirani kvasac dodajte u brašno, dolijte vodu i krenite miješati kuhačom, a kasnije rukama zamijesite gipko i mekano tijesto. (Ako je premekano dodavajte oštro brašno.) Tako pripremljeno tijesto pokrijte i ostavite oko sat i pol da se diže na toplom mjestu. (Dovoljno za dvije veće pizze.)
Zagrijte pećnicu na 200°C, pleh lagano pouljite s maslinovim uljem i dodajte razvaljano tijesto, pa i njega lagano premažite maslinovim uljem i začinite. Pecite 5 - 7 minuta. Izvadite iz pećnice i natrgajte mozzarellu, te vratite u pećnicu oko 5 minuta dok se sir ne rastopi. Po siru rasporedite tanko rezane šnite pršuta, ili fine šunke, i kratko zapecite. Pustite da se prohladi, a u međuvremenu začinite rukolu, rasporedite ju po pizzi i u sredinu dodajte burratu. Polijte maslinovim uljem i pospite svježe mljevenim paprom.
Vezani sadržaj:
- Hungry Mile preporučuje: Slane pivske kiflice
- Hungry Mile preporučuje: Jednostavna i brzo gotova gibanica - gužvara
- Hungry Mile preporučuje: Recept za quiche koji vole svi, a jednostavno ga je pripremiti
Najnovije
Najčitanije
-
Recept dana
Čokoladni kolač s datuljama i orasima
1 h12345 -
Recept tjedna
Juneći gulaš s krumpirom
1 h12345 -
Recept mjeseca
Tjestenina s brokulom
30 min12345