Hungry Mile preporučuje: Pizza s pršutom i burratom

Hungry Mile preporučuje: Pizza s pršutom i burratom

Hungry Mile preporučuje: Pizza s pršutom i burratom
  • Objavljeno: Subota, 11.03.2023.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: Hungry Mile

3, 2, 1... počeo je vikend, a to znači da je vrijeme za još jedan recept iz kuhinje omiljenog blogera Mile Butorca, koji nas je svojim kulinarskim umijećem osvojio još 2014. godine u kulinarskoj emisiji "3, 2, 1 Kuhaj". Danas Mile ima 37 500 pratitelja na Instagramu, a mi smo među najvjernijima. Nije teško oduševiti se receptima koje dijeli jer su redom jednostavni, a jamče pravi gastro užitak bez puno truda.

Ovaj vikend pripremamo pizzu onako kako je priprema i Hungry Mile. Mnogi će se složiti da je tajna dobre pizze upravo u tijestu pa nam je drago da sad znamo kako to radi pravi majstor zanata. A uz sjajno tijesto još samo malo maslinovog ulja, mozzarelle, burrate i pršuta, i la vita è bella, kako kaže Mile.

Recept za pizzu s pršutom i burratom

Sastojci:

  • mozzarella
  • pršut
  • burrata
  • rukola
  • maslinovo ulje

Za tijesto:

  • 350 g glatkog brašna
  • 150 g oštrog brašna
  • žličica soli
  • 1 vrećica kvasca + žličica šećera i brašna
  • 50 - 60 ml mlijeka
  • 250 - 300 ml mlake vode
  • maslinovo ulje za premazati tijesto

Priprema:

U većoj zdjeli pomiješajte brašna sa soli. U šalicu dodajte kvasac sa žličicom šećera i brašna pa prelijte s ugrijanim mlijekom, dobro promiješajte i ostavite da se aktivira. Aktivirani kvasac dodajte u brašno, dolijte vodu i krenite miješati kuhačom, a kasnije rukama zamijesite gipko i mekano tijesto. (Ako je premekano dodavajte oštro brašno.) Tako pripremljeno tijesto pokrijte i ostavite oko sat i pol da se diže na toplom mjestu. (Dovoljno za dvije veće pizze.)

Zagrijte pećnicu na 200°C, pleh lagano pouljite s maslinovim uljem i dodajte razvaljano tijesto, pa i njega lagano premažite maslinovim uljem i začinite. Pecite 5 - 7 minuta. Izvadite iz pećnice i natrgajte mozzarellu, te vratite u pećnicu oko 5 minuta dok se sir ne rastopi. Po siru rasporedite tanko rezane šnite pršuta, ili fine šunke, i kratko zapecite. Pustite da se prohladi, a u međuvremenu začinite rukolu, rasporedite ju po pizzi i u sredinu dodajte burratu. Polijte maslinovim uljem i pospite svježe mljevenim paprom.

Vezani sadržaj:

Vitashop

Najnovije

Najčitanije