Hungry Mile preporučuje: Zasladite vikend uz Toffiffee tortu

Hungry Mile preporučuje: Zasladite vikend uz Toffiffee tortu

Hungry Mile preporučuje: Zasladite vikend uz Toffiffee tortu
  • Objavljeno: Subota, 21.01.2023.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: Hungry Mile

Mile Butorac je većini poznat kao autor bloga „Jedi do Mile volje“, koji se proslavio se još 2014. godine u popularnoj amaterskoj kulinarskoj emisiji 3,2,1 Kuhaj. Svake subote, prema njegovoj preporuci objavljujemo jedan recept, a za ovaj tmurni vikend Mile preporučujeToffiffe tortu, u kojoj će uživati svaki slatkoljubac. Neodoljiva kombinacija čokolade, lješnjaka i karamela u trenu podiže raspoloženje, jedini problem je to što ćete teško pojesti samo jedan komad.

U nastavku pročitajte recept, a dodatnu inspiraciju za raznolika slatka i slana jela potražite na Instagram profilu hungry_mile.

Recept za Toffiffe tortu

Biskvit (za kalup 20 - 22 cm):

  • 100 g maslaca (sobne temperature)
  • 160 g šećera
  • Vanilija ili vanili šećer
  • 180 g glatkog brašna
  • 3 jaja
  • prstohvat soli
  • 40 g kakaa + nekoliko žlica mlake vode
  • 3 - 4 žlice vode

1. Pećnicu zagrijati na 180.

2. Maslac razradite sa šećerom i vanilijom. Dodajte im jaja i dobro povežite. Umiješajte brašno i sol. Na kraju svemu dodajte kakao, koji ste prethodno rastopili u mlakoj vodi - u smjesu rjeđu od paste, dobro pomiješajte. I dodajte još nekoliko žlica vode.

3. Smjesu rasporedite po namašćenom kalupu i pecite 20 minuta. Provjerite! Trebala bi biti malo "spužvasta" hlađenjem će se stisnuti.

Karamela:

  • 200 g kristal šećera
  • 200 ml slatkog vrhnja
  • 40 g maslaca

1. Šećer otopite u tavi dok ne dobije zlatnu boju, pazite da vam ne izgori. Dodajte vrhnje i kuhajte dalje na niskoj temperaturi, neprestano miješajući, dok se sav karamelizirani šećer ne istopi u vrhnju i dok se ne počne zgušnjavati. Na kraju umiješajte maslac.

2. Kad se karamel prohladi rasporedite ga po biskvitu. I ostavite da se dobro ohladi.

Krema:

200 g mliječne čokolade
200 g krem sira

1. Čokoladu otopite na pari, kratko prohladite i dodajte joj sir. Dobro izmiješajte i ohladite.

2. Kremu rasporedite po karamelu i ukrasite s prženim lješnjacima.

Vezani sadržaj:

Vitashop

Najnovije

Najčitanije