Hungry Mile za Uskrs predlaže sočnu štrucu od maka i limuna
Gastro bologer Mile Butorac, poznat kao Hungry Mile, svakodnevna je inspiracija za ljubitelje fine hrane. Ako nemate ideju što kuhati, ili jednostavno želite probati nove stvari, njegov blog Jedi do mile volje, nepresušna je inspiracija.
Mile ima odlične ideje za svakodnevne menije, ali i za one posebne, blagdanske. Tako je za Uskrs pripremio sočnu štrucu od maka. 'Divna, mirisna, sočna... I svatko tko ju kuša vjerojatno bi našao barem još toliko epiteta za nju. Limun štruca je dobila svoj upgrade uz dodatak maka. Baš za blagdane, i baš za isprobati', kaže Mile, a tko smo mi da u to osporimo! Prenosimo recept...
Sastojci:
4 jaja
200 g šećera
1 vanili šećer
½ žličice soli
180 ml suncokretovog ulja
svježe ribana korica 2 limuna
100 ml mlijeka
100 ml soka od limuna
250 g brašna
50 g maka
1 prašak za pecivo
Priprema:
- Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
1. U duboku zdjelu dodajte jaja, šećer i vanili šećer, pa miksajte na najjačoj brzini sve dok ne posvijetle i udvostruče volumen.
2. Smjesi dodajte ulje, koricu limuna, mlijeko, limun sok, te prstohvat soli. Dobro izmiješajte.
3. U zasebnoj posudi pomiješajte brašno, mak i prašak za pecivo pa ga postepeno umiješajte u smjesu jaja i sjedinite uz pomoć špatule ili kuhače.
4. Prelijte smjesu u kalup obložen papirom za pečenje i pecite 45 - 50 minuta.
Glazura:
120 g šećera u prahu
1/2 limuna, sok
U zdjelici pomiješate šećer u prahu pa mu malo po malo dodajte limunov sok. Sve miješajte cijelo vrijeme i prestanite s dodavanjem sok kad dobijete gustu, ali mazivu glazuru. Odmah premažite kolač i pospite s dekoracijom po izboru. (Kod mene su sjeckane pistacije i ružine latice.)
Najnovije
Najčitanije
-
Recept dana
Čokoladni kolač s datuljama i orasima
1 h12345 -
Recept tjedna
Juneći gulaš s krumpirom
1 h12345 -
Recept mjeseca
Tjestenina s brokulom
30 min12345