Jednostavan trik za češnjak: Kako ga oguliti u samo nekoliko sekundi?
Češnjak je u mnogim receptima neizostavan sastojak. Iako ga volimo jesti i pripremati, sigurno ga većina mrzi guliti, pogotovo ako je potrebna veća količina češnjaka. Srećom, donosimo vam jedan mali savjet kako si olakšati taj dosadni kuhinjski izazov. Potrebno je svega nekoliko sekundi.
Ovaj genijalni trik za guljenje režnjeva češnjaka ne zahtijeva upotrebu nikakvih oštrih predmeta, već samo mikrovalnu pećnicu. Uzgajivač češnjaka na svoj TikTok-u pod imenom @newdawnfields, rekao je kako je najbolji način za guljenje češnjaka tako da se malo zagrije, prenosi Well and Good.
Za demonstraciju je koristio gruzijsku sortu češnjaka, koja je poznata po tome što se teže guli od ostalih vrsta. Zatim jednostavno ubaci cijelu glavicu češnjaka u mikrovalnu pećnicu na 10 do 20 sekundi te je ostavi nekoliko sekundi da se ohladi, a guljenje postaje lakše nego ikada. Ovaj način, prema uzgajivaču, uklanja sve do posljednjeg djelića ljuske.
Djeluje li stvarno ovaj trik?
Prije nego preporučimo ovaj trik, morali smo ga i sami isprobati. Jedan smo ubacili na 15 sekundi na tanjuriću, a jedan češnjak smo zatim stavili u vodu i zagrijali u mikrovalnoj također na 15 sekundi. Oba trika su radila, iako je onaj s vodom, rekli bismo, bio učinkovitiji. Svakako isprobajte.
Brojne prednosti češnjaka
Češnjak sadrži alicin, za kojeg su brojna istraživanja pokazala da smanjuje rizik od nastanka gripe i prehlade za čak 50%. Podupire imunološki sustav pojedinca, pomaže u regulaciji razine krvnog tlaka, a smanjuje i rizik od nastanka masne jetre i ciroze jetre. Osim toga, može smanjiti razinu lošeg (LDL) kolesterola i triglicerida. Češnjak je antimikotik i ima odlična antibakterijska svojstva, zbog čega je odličan za prevenciju i liječenje raznih bolesti.
Vezani sadržaj:
- Probajte nešto novo: Pet neobičnih načina za pripremu krumpira
- Trikovi će od svakog amatera stvoriti kuhara
- Što prati, a što ne: Treba li prati jaja i koru od banana?
Najnovije
Najčitanije
-
Recept dana
Čokoladni kolač s datuljama i orasima
1 h12345 -
Recept tjedna
Juneći gulaš s krumpirom
1 h12345 -
Recept mjeseca
Tjestenina s brokulom
30 min12345