Ovo su prirodni antibiotici iz vaše kuhinje!
Antibiotici su lijekovi koji se koriste za liječenje bakterijskih zaraznih bolesti. Nažalost, radi prekomjerne upotrebe antibiotika, sve veći broj bakterija postaje otporan na iste. Također, prekomjerna upotreba antibiotika može dovesti do više neželjenih nuspojava.
Pretjerano korištenje antibiotika utječe na zdravlje na nekoliko načina:
- Antibiotici mogu uzrokovati proljev
- Antibiotici mogu poremetiti osjetljivu crijevnu floru
- Antibiotici ubijaju dobre bakterije u tijelu
Dakle, umjesto uzimanja antibiotika, porazgovarajte s liječnikom oko uzimanja nekih prirodnih namirnica i bilja s antibakterijskim (ili čak antivirusnim) svojstvima, koje često možemo pronaći u vlastitoj kuhinji.
Pripremite ljekoviti tonik koji će ojačati vaš imunološki sustav i spriječiti razne bolesti prema ovom receptu!
Prirodni antibiotici održavaju ravnotežu dobrih bakterija u tijelu i čiste krv, bez ikakvih nuspojava.
Začini i začinsko bilje s antibiotskim djelovanjem su origano, timijan, cimet, kurkuma, ružmarin, bosiljak, klinčić, anis, đumbir, komorač, kajenski papar, čili paprika i češnjak.
Fermentirane namirnice s antibiotskim djelovanjem su kimchi, probiotički jogurt, kiseli krastavci i jabučni ocat.
Med i kokosovo ulje djeluju povoljno na imunološki sustav i pomažu u borbi protiv infekcija.
Povrće poput luka, brokule, kelja i kupusa, također ima izuzetne zdravstvene pogodnosti.
Vezani sadržaj:
- Evo zašto je dobro uzimati probiotik uz terapiju antibiotikom!
Najnovije
Najčitanije
-
Recept dana
Salata od mahuna, rajčice i kozica
30 min12345 -
Recept tjedna
Juneći gulaš s krumpirom
1 h12345 -
Recept mjeseca
Salata od pečenog slanutka s feta sirom
30 min12345